Februar er en kort måned, og status viste en liten økning i traktorregistreringene i februar, sammenlignet med 2022. Det ble totalt satt skilter på 213 traktorer i februar, mot 192 i samme periode i fjor. For året samlet sett er det en liten nedgang, fra 451 i fjor til 428 i årets to første måneder.

Valtra kom ut på topp i februar med 51 registreringer, eksakt like mange som i samme periode i fjor. Modellen N175 ble bestselger også i februar, og det ble registrert 14 eksemplarer. To eksemplarer av toppmodellen i Valtra sin Q serie, Q 305 er også påsatt norske skilt siste måned.

John Deere tar andreplassen på registreringsstatistikken i februar, med 44 traktorer. Det er en oppgang fra samme tid i fjor. Så langt i år, må de se seg slått av både Massey Ferguson og Fendt.

Massey Ferguson havner på tredjeplass i februar, med 37 traktorer, ni flere enn samme periode i fjor. Bestselgeren heter som vanlig 5S.145, det ble registrert 10 stykker av denne.

Fendt leverte 31 traktorer i februar, opp fra 19 samme periode i fjor. På lista finnes 9 stykker 516 Vario, 8 enheter 724 Vario, sju eksemplarer av 314 Vario samt fem stykker 211 Vario.

Claas og Deutz Fahr leverer eksakt like mange i februar, 12 stykker. For begge merkene betyr det en økning på 5 enheter sammenlignet med februar 2022, men Claas sniker seg foran på lista med litt flere traktorer i januar. Deutz-Fahr har en vekst på 10 enheter, det utgjør nesten en dobling.. Claas derimot har en liten tilbakegang på 2 enheter målt mot samme periode i fjor.

New Holland er nå nede på 8. plass på lista, med 4 eksemplarer siste måned. Case IH finner vi helt nede på 14. plass, med to eksemplarer registrert i år, dette er en Maxxum 150 og en Puma 240 som begge ble registrert i februar.

Kubota leverer også to traktorer i februar, en M5112 og ikke minst en M6142. Den japanske traktoren som skulle inn i det gjeve 120-140 hesters segmentet som vi prøvekjørte høsten 2021, ble bare levert i ett enslig eksemplar i hele fjor.

Justering av visning

Fra og med januar 2023 har vi gjort litt endringer på vår statistikkframstilling. Tallene er de samme som før, og kommer fra Statens vegvesen sitt datasystem Autosys. De er bearbeidet av OFV-Opplysningsrådet for veitrafikken som produserer tall og fakta om veier og kjøretøy i Norge, for å egne seg til vårt formål.

Målet vårt med endringen er å gjøre opplysningene enda mer lesbare, uavhengig av om du vil lese Traktor.no på pc, nettbrett eller mobil. Ved å bruke nye verktøy til selve visualiseringen, gir vi leseren flere muligheter til å se stoffet fra sin synsvinkel