Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Valtra størst i november

Men John Deere leder totalt, og har ei god luke til nummer to.

Traktoråret 2018 går mot slutten, og idet vi har gått inn i desember måned ligger ny registreringsstatistikk klar.

Ikke overraskende er det fortsatt John Deere som troner øverst, med ei luke på hele 217 registreringer ned til Valtra på andreplass. I november måned er det imidlertid sistnevnte som har flest registrerte med 66, mens markedslederen kun registrerte 29 denne måneden.

Stor økning for John Deere

Av merkene i toppen er det John Deere som har økt mest fra i fjor. Hittil i år har de registrert hele 187 flere traktorer enn for et år siden. Valtra, som gjorde det meget bra i fjor, og endte året på førsteplass, ligger så langt 43 registreringer foran 2017. Selv om de er vippa ned fra tronen bør 2018-talla være gledelige for dem.

Annonse

Også Fendt og Case IH ligger foran fjoråret, med en økning på henholdsvis 38 og 17 registreringer.

Stor nedgang for Kubota

New Holland er det merket som sliter mest, med 94 færre registreringer enn til samme tid i fjor. Hittil i år har de registrert 195 nye traktorer her til lands. Også Massey Ferguson ligger langt bak fjoråret, nærmere bestemt 83 registreringer, men de holder fortsatt på tredjeplassen med 436 registreringer.

På topp ti er det, foruten de to nevnte, også nedgang hos Claas (-4), Deutz-Fahr (-10), og Kubota (-32). Sistnevnte må sies å være i den verste situasjonen, for hittil i år har de registrert 30 traktorer. Det vil si at det japanske merket hittil i år ligger under halvparten av antallet fra i fjor.

Neste artikkel

Hva er det Deutz-Fahr har på gang?