Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Valtra starta året best

MF gjør kjempebyks sammenligna med januar i fjor.

Arkivfoto: Traktor
Arkivfoto: Traktor

2019s første måned er over, og dermed kommer også årets første registeringsstatistikk for traktorer. Etter å ha måttet avse tronen for året 2018 til John Deere, er Valtra nok en gang tilbake på toppen i januar. De registrerte 63 traktorer, noe som holder til en markedsandel på 23,8 prosent.

Stor økning for Massey Ferguson

Valtras 63 registreringer er hele 28 flere enn de hadde til samme tid i fjor. Et enda større byks gjør Massey Ferguson. I januar i fjor ble det kun registrert 3 nye MF-er i Norge, mens for 2019s første måned er tallet 47. Mye tyder på at januar 2019 viser et mer riktig bilde av markedet enn det vi så i januar 2018, da flere merker hadde registrert en god del traktorer før årsskiftet for å unngå vanskeligheter med de nye EU-reglene for traktorer.

Stabilt for John Deere

På andreplassen for januar måned finner vi John Deere, som står på stedet hvil sammenligna med januar i fjor, hva gjelder antallet registrerte traktorer. Nå som da har de grønne og gule registrert 53 traktorer i løpet av januar.

På fjerde- og femteplassen ligger henholdsvis Fendt og New Holland. Begge har en økning i antall registreringer fra i fjor. Fendt går fra 10 til 28, mens New Holland går fra 8 til 19.

Ingen registreringer for Kubota

Av merkene som havna på topp ti ved 2018s slutt, er det Kubota som skiller seg ut negativt etter januar måned. De oransje registrerte ingen traktorer i årets første måned, og havner dermed langt ned på lista.

Midt i januar skrev vi her på traktor.no om Kjetil Nilsson, som fra 1. januar er ansatt som daglig leder hos Kubota-importør Svenningsens. Et snaut halvår prega av endringer og urolighet hos Svenningsens kan nok tilskrives en del av ansvaret for de svake Kubota-resultatene. Nå blir det spennende å se hva Nilsson og hans medarbeidere kan få til med det japanske merket i 2019.

Neste artikkel

Her er Valtra Q