Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Valtra øker forspranget

Med 81 registreringer, og 35,7% markedsandel i august, har Valtra-teamet virkelig levert varene

Med 81 nyregistreringer tok Valtra en soleklar seier på august-statistikken. Arkivfoto: Valtra
Med 81 nyregistreringer tok Valtra en soleklar seier på august-statistikken. Arkivfoto: Valtra

Traktorstatistikken for august er klar, og Valtra vant kampen om kundene soleklart for andre måned på rad. Med 81 registreringer, og 35,7% markedsandel i august, har Valtra-teamet virkelig levert varene.

Statistikk august
Statistikk august

AGCO-merkene Valtra, Fendt og Massey Ferguson står for 62% av traktormarkedet i Norge i august. Med Massey Fergusons varslede nyhet 8S samt oppgraderte M4700, Valtras nylige lanserte G-serie og Fendts varslede oppgraderinger av 700, 300 og 200-seriene, er det ingen grunn til å tro at konkurrentene får mindre å bryne seg på fremover.

John Deere ligger ikke veldig mange registreringer etter for august isolert sett, men de ligger de 139 traktorer bak fjoråret. Vi antar Felleskjøpet finsliper strategien for årets siste innspurt.

Ser vi på AK-Maskiner, har de samlet for merkene New Holland og Case solgt nærmere 19% flere traktorer til og med august 2020, enn 2019. Det må være greie tall, i et marked som har vært beintøft i 2020.

Kubota gjør et skikkelig løft på statistikken, med hele 10 registreringer. Det er spennende, for det gjør de til en av de store, blant de små. Vi vet at Kubota har varslet en ny M6-serie, så det blir spennende å følge merket videre, ikke minst med etableringen av 2 nye Kubotasentre på Østlandet. Blir Kubota nå en aktør de større må passe seg for ?

Går vi lengre ned i detaljene, ser vi at årets tall fortsatt henger etter fjoråret. August sett alene, hadde bare 10 registreringer færre enn august 2019, men ser vi året under ett, er reduksjonen på hele 347 traktorer så langt i år.

Neste artikkel

Flest røde i stille juli