Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Valtra holder turtallet oppe

Statistikken for februar viser at Valtra holder klampen i bunn, og beholder teten med 51 leveranser. Det ble registrert 192 traktorer i januar, som er 34 traktoer færre enn februar 2021.

Stabler: Valtra stabler leveransene fra januar og februar, og fortsetter å holde på markedslederrollen i Norge så langt i 2022
Stabler: Valtra stabler leveransene fra januar og februar, og fortsetter å holde på markedslederrollen i Norge så langt i 2022

Valtra fikk en god start på 2022, og fortsetter i samme sporet. 51 traktorer og en markedsandel på 26,6 i februar, samt 27,1 prosent så langt i år bør de kunne være fornøyd med. Totalt har Valtra levert 122 traktorer i Norge i år. Massey Ferguson leverer 28 traktorer og klarer dermed en markedsandel på 14,6 prosent. Felleskjøpet sender 26 nye gule og grønne John Deere ut fra sine forhandlere, som gir en markedsandel på 13,5 prosent i februar. En markedsandel på 14,4 prosent totalt for årets to første måneder, er neppe Felleskjøpet og produsenten spesielt fornøyde med.

Fendt havner nesten som vanlig på en fjerdeplass med 19 registreringer, og en markedsandel på 9,9 prosent. Totalt har de tyske traktorene en markedsandel på 9,8 prosent så langt i år.

Annonse

New Holland får 16 registreringer og Case IH får åtte i februar. Så langt ser ikke strategien fra produsenten om å satse på flere forhandlerkjeder ut til å ha slått spesielt bra ut. I årets første to måneder i fjor hadde merkene en samlet markedsandel på 16,6 prosent, hittil i år er markedsandelen 10,6 prosent.

Claas leverer ut sju traktorer i februar, og har dermed levert 26 traktorer så langt i år. Det er en økning fra 19 eksemplarer samme periode i fjor, en økning Claas virkelig ønsket seg.

Traktor er kjent med at salget hos de ulike leverandørene er består av helt andre tall enn det de klarer å få skilter på og levere ut. Leveringsproblemer fortsetter å plage bransjen, og gjør at signerte og solgte traktorer ikke blir levert. Hvor viktig det Norske markedet er for de ulike produsentene, gjør utslag i hva slags prioriteringer de gjør når de fordeler maskiner til ulike importører. Massey Ferguson 6S, 7S og 8S med Dyna Vt-transmisjon er nå på veg til Norge, sammen med Deutz-Fahr sin 6C serie. Felleskjøpet har akkurat vist fram sin fornyede 6R-serie, som med to nye modeller er en høyaktuell traktor for svært mange kunder. Leveringen av disse kommer ikke i gang før etter sommerferien.

Neste artikkel

Deutz-Fahr starter på topp