Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Treskersalget på veg opp

Claas topper førsesongsalget

Salget i treskeråret 2019 er heller stusselig nytt. Tørkesommeren i 2018 betegnes av bransjen som årsaken til det historiske bunnivået med kun 74 registrerte skurtreskere i fjorårets salgssesong, regnet fra 31. oktober 2018 til 30. september 2019. Trenden har heldigvis snudd.

Godt nytt er det at det fra 30. september til 31. desember ble solgt 44 nye maskiner, mye takket være en betydelig bedre kornhøst i 2019. 18 av disse maskinene kommer i fra Claas, som dermed kan befeste sin posisjon som markedsleder med 41 prosent av førsesongsalget.

Registrerte skurtreskere, 30.september - 31. desember 2019.
Registrerte skurtreskere, 30.september - 31. desember 2019.
Annonse

– At 18 av de solgte maskinene er en Claas-tresker er vi svært stolte over. At vi lykkes med førsesongsalget er alfa omega, og ser vi på statistikken har vi nå en svært god start. Takk for tilliten, sier produktsjef Ingar Høgmoen hos Norwegian Agro Machinery i en pressemelding.

Ser en på inndeling i maskinstørrelse, selger Claas jevnt i gruppene fra M til XXL. Konkurrenten New Holland selger også med brukbar fordeling. De øvrige merkene synes å ha mer faste kundesegmenter hva angår treskerens størrelse.

– Ingen andre i markedet har et så bredt sortiment som Claas, og det er en stor styrke å kunne tilby treskere som passer den store variasjonen av bruksstørrelser som vi har i Norge. Særlig gledelig for oss er det at vi har solgt fire nye treskere av den helt nyutviklede Lexion-generasjonen, forteller Høgmoen videre.

Samtlige av Lexion-treskerne er solgt gjennom Bergan Maskinsalg

Historikken viser at om lag halvparten av treskersalget blir gjort unna i kalenderårets siste kvartal. Tendensene tegner derfor til at totalmarkedet når i underkant av 100 maskiner i 2020-sesongen.

Neste artikkel

John Deere håver inn