Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Traktorstatistikken: Pangstart for A-K maskiner

Massey Ferguson er på topp, mens CNH merkene øker mest

(Foto: Lars Raaen)
(Foto: Lars Raaen)

John Deere kunne i både 2018 og 2019 smykke seg med tittelen som Norges mest solgte traktor, men statistikken over nyregistrerte traktorer i januar 2020 viser en kraftig omstokk i toppen. Øverst finner vi Massey Ferguson med 43 solgte traktorer- en nedgang på fire traktorer fra i fjor. På en klar annenplass finner vi New Holland med 36 registreringer - en oppgang på hele 17 traktorer.

Det er dog ikke bare New Hollands team som kan se seg fornøyde med januarsalget. Også Case IH krabber betydelig, og ender opp med sine 18 traktorer på en sjetteplass. I samme måned i fjor, ble det solgt kun åtte, røde A-K -traktorer. Dette gir CNH-merkene en samla markedsandel på 25,5 prosent. Sjøl om vi kun enda skriver januar og derved ikke kan spå de store trendene, må et slikt tall sies å være et kjemperesultat for A-K maskiner som i 2019 kun oppnådde 9,3 prosent markedsandel for året som helhet.

Hør også journalist Lars Råen analysere traktorsalget på Landbrukspodden

For Valtra har januar vært en heller skral måned med kun en tredjedel av salget de opplevde i januar i 2019. Riktignok har markedet falt med totalt 20 prosent trolig grunnet en skral vinter, men med kun 21 registreringer, havner finnen på en femteplass. For John Deeres vedkommende går det heller ikke allverdens bra. Med 27 solgte traktorer ender de opp på en fjerdeplass.

Bra trykk hos Fendt

Fendt har solgt 28 maskiner januar, hvilket er nøyaktig samme antall som i fjor. Dette skriver tyskeren inn til en tredjeplass, med et større salg en både John Deere og Valtra

– Min analyse til nedgang i januar 2020, er at svært mange aktører opplevde et godt salg på Agroteknikk 2018. De solgte traktorene ble da levert ut og registrert i løpet av de tre første månedene påfølgende år. For vår del opplever vi et godt trykk i markedet om dagen til tross for en noe moderat "white harvest", forteller salgssjef for Fendt hos Eikmaskin, John Henrik Stadtler.

Ellers krabber Claas oppover med tolv nyregistreringer mot ni i 2019. Like bak følger Deutz-Fahr som må kvittere ut en nedgang på tre solgte traktorer - fra ti i fjor, til sju i år.

Neste artikkel

Auksjonerer bort varelageret