Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Traktorstatisikken: Grønn triumf i krisetid

De rykende ferske tallene over traktorsalget for april viser en betydelig nedgang for markedets topp-tre - og ikke minst for traktormarkedet i sin helhet. Totalt har salget stupt med 22,4 prosent fra april 2019, trolig som en konsekvens av koronakrisen. John Deere er fremdeles på topp, mens Valtra og Massey Ferguson går inn til henholdvis sølv og bronsje. Det interessante er dog hvor godt det går for et par av markedets andre merker i tilsvarende kulør som hjorten på topp.

Mens markedet totalt sett har falt vel 22 prosent, gjør Claas det særs bra med sine 20 solgte traktorer i april. Så langt i 2020 er det solgt 59 eksemplarer av den spiregrønne franskmannen med tysk opphav, hvilket er 18 flere enn i fjor. Med dette skriver Claas seg inn til en markedsandel på 6,7 prosent ved utgangen av april, en oppgang på 43% i antall solgte traktorer og, på statistikken, 3,1 prosentpoeng økt markedsandel.

Fendt har også gjort det særs godt i april-måned med hele 50 solgte traktorer, og blir dermed nest mest solgte traktor etter John Deere med sine 57 registreringer. Utviklingen gir Fendt et løft i markedsandel på 1,1 prosent, til tross for at tyskeren er solgt i 20 færre eksemplarer enn på samme tid i fjor

A-K traktorene New Holland og Case IH går dessuten meget godt, tross de vanskelige tidene. New Holland har så langt solgt 24 traktorer mer enn per april i fjor, mens Case IH kan kvittere ut 20 flere maskiner registrert. Dette gir de to CNH-traktorene en markedsandel på henholdsvis 9,7 og 5,6 prosent - med andre ord en oppgang på 4,3 og 3,0 prosent fra 2019.

Neste artikkel

Traktorsalget litt ned i Tyskland