Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Større forskjeller i toppen

Valtra fortsetter økningen, men ble slått av MF i august.

John Deere var lenge den ubestridte lederen i det norske traktormarkedet, helt til utgangen av 2017 da både Valtra og Massey Ferguson slo dem på målstreken. Så langt i 2018, etter at august måneds registreringstall er innrapportert, ser det ut til at de grønne og gule er tilbake i god gammel stil, idet de nå har hele 171 registreringer ned til Valtra på andreplass.

Søsterduellen fortsetter

Det er fortsatt John Deere, Valtra og Massey Ferguson som kniver om topplasseringene. Valtra hadde et meget godt år i 2017, og ser ut til å holde trenden gående også i år. Hittil har de registrert 405 traktorer, noe som er 58 flere enn til samme tid i fjor.

Tidligere i år skrev vi her på traktor.no at Massey Ferguson hadde som mål å bli markedsleder i 2018. Med hele 319 registreringer opp til John Deere, og 95 færre registreringer totalt i år sammenlignet med i fjor, ser veien litt vel lang ut for de røde. Et lyspunkt er imidlertid at Massey Ferguson i august måned tok et stikk i duellen med søstermerket Valtra, da de registrerte 41 traktorer mot Valtras 31.

Annonse

Kubota sliter

Tar vi for oss hvert enkelt merke, og sammenligner med tallene for samme tid i 2017, er det nevnte Massey Ferguson som har den største tallmessige nedgangen i antall registreringer med minus 95. Neste merke på den negative lista er New Holland med en nedgang på 64, og kun 132 registrerte traktorer så langt i år.

På tiendeplass på registreringsstatistikken finner vi Kubota, som hittil i år har registrert 21 traktorer. Det er hele 31 færre enn til samme tid i fjor, og gir en nedgang på nesten 60 prosent.

Neste artikkel

Til salgs: 89-modell Massey Ferguson 3080 med kun 120 timer på telleren!