Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Opptur i mars

JD, MF og Valtra med store leveranser.

John Deere og Massey Ferguson fører an i traktorstatistikken for 2015. (foto: Espen Syljuåsen)
John Deere og Massey Ferguson fører an i traktorstatistikken for 2015. (foto: Espen Syljuåsen)

Etter en treg start på året, skyter antallet nyregistreringer fart. I mars ble hele 314 traktorer kjørt til trafikkstasjonen for å få sitt første skilt. Det er 82 flere enn i fjor, noe som sørger for at 2015 kryper forbi det sammenlignbare antallet fra 2014.

Topp 10 - mars 2015

John Deere på ønsket nivå

Best i mars, og best hittil i 2015, har John Deere levert. Med sine 98 registreringer i mars kaprer de over 30 prosents markedsandel, et nivå Felleskjøpet Agris nye maskinsjef Frode Dahl nylig uttalte var et naturlig mål for innkjøpssamvirket. Sammenlignet med 2014 er det nå registrert 59 flere John Deere-er.

På andreplass i mars følger Massey Ferguson med 76 registreringer, før Valtra kaprer den siste pallplassen med sine 56 nyregistrerte traktorer. For sistnevnte har året startet betraktelig bedre enn i fjor, og når Claas samtidig leverer godt, klatrer Lantmännen Maskin opp til en klar tredjeplass i importøroversikten.

Eikmaskin i hælene på FK

New Holland og Case IH leverer begge dårligere enn mars i fjor, noe som akkumulert med januar og februar-tallene gir en tilbakegang på 75 traktorer for A-K maskiner.

Videre merker vi oss at Fendt nok en gang leverer et solid antall registreringer, og henter med det igjen mye av gapet fra fjoråret. Sammen med MFs leveranser er Eikmaskin hakk i hælene på Felleskjøpet, kun fire traktorer skiller landets to største traktorimportører.

Tilbakegang for HCP og Lena Maskin

McCormick ligger så vidt foran fjoråret, men etter som JCB fortsatt har til gode å registrere sin første traktor i 2015, er gleden begrenset for Lena Maskin. Det samme må kunne sies om HCPs tall, Zetor ligger tre traktorer foran 2014, men Deutz-Fahr har kun registrert 15 traktorer hittil i år. På samme tid i fjor var antallet 38.

Et merke som går i motsatt retning er Kubota. Seks registreringer i mars gir japanerne en sjuendeplass i topp 10-oversikten for mars, samt en ellevteplass hittil i år.

Registreringer per merke, januar - mars 2015

Registreringer per importør, januar - mars 2015

Annonse

Her finner du de foregående måneders statistikk:

Januar - Februar

Les også: Slik endte traktoråret i Norge i 2014

Les også: Svak norsk krone gir kraftig prisoppgang

Les også: New Holland størst over 150 hk

Les også: Slik utviklet traktorsalget seg i landets fylker i 2014

Les også: Bruktimporten halvert på to år

Les også: Svak norsk krone gir kraftig prisoppgang

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin