Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Opptur for Valtra

Registrerte flest i september.

Med 53 nyregistrerte traktorer fikk Valtra en gledelig opptur i september. Merket stod for 21,5 prosent av de totalt 246 registreringene, noe som er 29 færre enn september i fjor. Hittil i år har merket en markedsandel på 12,1 prosent, 4,1 prosentpoeng svakere enn til samme tid i fjor.

Topp 10 i september 2014

Massey Ferguson, som hittil i år leder an i registreringsstatistikken, havnet på en tredjeplass i september, med sine 38 ny-skiltede traktorer. Andreplassen var det John Deere som sikret seg, med 46 registreringer.

Gapet mellom MF og John Deere ble dermed noe redusert, nå trenger sistnevnte kun 23 registreringer for å gjeninnta posisjonen som landets største traktormerke. Går vi inn i den rullerende statistikken, der man ser på tallene fra oktober 2013 til september 2014, er det fortsatt John Deere fører an. Godt hjulpet av et betydelig antall registreringer i desember 2013, da Felleskjøpet skrudde skilter på en del lagertraktorer grunnet nye avgasskrav.

A-K maskiner leverer eksakt samme antall registreringer som september i fjor, og kaprer med det hele 25,6 prosent av markedet. Fordelingen mellom New Holland og Case IH er noe utradisjonell, Case IH klatrer nemlig tett oppunder sine blå tvillinger, med henholdsvis 29 og 34 registreringer.

Registreringer per merke, januar - september 2014

Registreringer per importør, januar - september 2014

Registreringer per konsern, januar - september 2014

Annonse

Her finner du de foregående måneders statistikk:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August

Les vår artikkelserie der vi på nyåret tok pulsen på traktorsalget hos de ulike traktorimportørene:

Statusrapport: Felleskjøpet

Statusrapport: Eikmaskin

Statusrapport: A-K maskiner

Statusrapport: Lantmännen Maskin

Statusrapport: H.C. Petersen Norge AS

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin