Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Økning i traktormarkedet

John Deere og Valtra fortsatt i tet.

Den ekstreme tørken som rammer store deler av landet vil få stor innvirkning på mange traktorkunders økonomi. Mest trolig vil dette igjen få innvirkning på antallet nyregistrerte traktorer her til lands. Per utgangen av juli måned er det imidlertid ingen store faresignaler å finne i registreringsstatistikken.

Tilnærmet likt fjoråret

Faktisk er det etter 2018s syv første måneder registrert flere traktorer enn til samme tid i fjor. Riktignok er økningen kun på 17 traktorer, eller cirka 1 prosent.

John Deere står for den største økningen, og har så langt registrert 93 flere traktorer enn til samme tid i fjor. Også Valtra har en god økning med sine 51 flere enn i 2017, og det er disse to merkene som skiller seg ut i toppen.

Annonse

Rødt og blått sakker av

Av toppmerkene er det Massey Ferguson og New Holland som skiller seg negativt ut. Med en nedgang i antall registreringer på henholdsvis 87 og 64 sammenlignet med i fjor, blir avstanden til de to i tet stadig større.

For Fendt ble juli måned et lyspunkt. Da ble det nemlig registrert 29 nye traktorer av det tyske merket, noe som er hele 22 flere enn i samme måned i 2017. Totalt for året ligger Fendt nå på 144 registreringer, 15 over statusen på samme tidspunkt i fjor.

Hva nå?

Som nevnt vil trolig årets dårlige vekstsesong påvirke registreringen av nye traktorer noe. Anleggsbransjen, og andre næringer som ikke er direkte påvirket av avlingssvikten, vil selvfølgelig fortsatt ta unna en god del traktorer. Men landbruket er viktig for traktorsalget, så det ligger en stor spenning i hvordan investeringsviljen, og -evnen, blir de nærmeste månedene.

Neste artikkel

Til salgs: 89-modell Massey Ferguson 3080 med kun 120 timer på telleren!