Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Traktorstatistikken: De mindre holder hodet over vann

Traktormarkedet faller med hele 27,5 prosent, men det går enda brukbart for Claas, New Holland og Case IH

Koronakrisen begynner å vise seg tydelig i traktormarkedet. Maisalget 2020 er hele 27,5 prosent lavere enn i fjor, og det totale antallet registrerte traktorer i år er per nå 23,4 prosent mindre enn hva som var tilfelle for 2019.

Traktorstatistikken beholder sin sedvanlige fordelig, men det går ikke så godt for de tre største. John Deere troner fortsatt på toppen med 49 solgte traktorer i mai, hvilket et elleve færre registreringer enn for 2019. Valtra og Massey Ferguson følger på henholdsvis andre og tredjeplass. Men de to Eik-merkene synes å være mest preg av nedgangen. Valtra har kun solgt 36 traktorer i mai, mot 67 i fjor, og synker for året totalt, 4,8 prosent i markedsandel. For Massey Fergusons vedkommende er nedgangen enda mer dyster med 118 færre registreringer i 2020 enn per mai 2019, hvilket tilsvarer en nedgang på 5,1 prosent. For Fendts vedkommende går det hele mer stabilt med 23 registreringer mot 25 i fjor, og tar en fallet i totalmarkedet i betraktning, klarer premiummaskinen seg godt. For sjøl om Fendt har solgt 135 traktorer så langt i år mot 157 i fjor, har deres markedsandeler økt med 1,4 prosent til totalt 12,5 prosent, og ligger nå kun 16 registreringer bak Massey Ferguson.

Bedre går det for Claas, New Holland og Case IH. Førstnevnte gjør det godt med en økning på sju registreringer i mai 2020 mot mai 2019. Totalt sett har Claas solgt 25 traktorer mer enn i fjor så langt, og har nå en total markedsandel på 6,9 prosent. Best totalt sett så går det for New Holland. Maisalget er tålig likt som i fjor, men det totale antallet solgte traktorer har økt med 25, hvilket gir CNH-traktoren en markedsandel på ni prosent. For Case IHs vedkommende, er maisalget i år nøyaktig det samme som i fjor, men med en oppgang på 20 traktorer for året totalt sett, kan de nå skilte med en markedsandel på 5,3 prosent.

Saken oppdateres

Neste artikkel

John Deere og CNH leder i Danmark