Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

MF leverte flest traktorer i juni

Massey Ferguson leverte 59 traktorer, og ble dermed markedsleder i juni.Hittil i år er det levert 269 av de røde traktorene. John Deere leder fortsatt totalstatistikken, med 46 traktorer levert i juni, og 342 hittil i 2021.

Massey Ferguson registrerte flest nye traktorer i mai, med 59 registreringer.  Blant leveransene finn annet er den  nye Massey Ferguson 5S  . Foto: Espen Opheim
Massey Ferguson registrerte flest nye traktorer i mai, med 59 registreringer. Blant leveransene finn annet er den nye Massey Ferguson 5S . Foto: Espen Opheim

Massey Ferguson leverte 59 traktorer, og er dermed markedsleder i juni. med 26,8 prosent markedsandel. I fjor hadde merket en markedsandel på 20,8 prosent i juni. Totalt er det registrert 269 nye Massey Ferguson traktorer hittil i år.

Junistat
Junistat

De gulgrønne traktorene fra Felleskjøpet klarte 46 registreringer i juni, og holder dermed markedslederposisjonen for året. John Deere sin markedsandel til nå i år er på 25,2 prosent, og i juni ble den 20,9 prosent. Det betyr at Felleskjøpet har mer enn en av fire leverte traktorer i Norge i årets første 6 måneder.

Valtra klarte 35 traktorer, mot 41 i juni i fjor og markedsandelen ble15,9 prosent. Det betyr at merket så langt ligger på en god tredjeplass for året, med 221 leverte traktorer til nå i år.

Fendt leverer mindre i juni i år, med 12 registreringer mot 25 samme måned i fjor. Likevel er markedsandelen ganske uendret totalt sett, med 11,8 prosent hittil i år, mot 12,2 prosent samme periode i fjor.

Annonse

A-K maskiner sine merker, New Holland og Case IH ble levert ganske ulikt i juni. New Holland leverte 20 traktorer mot 21 samme måned i fjor, mens Case IH ramlet fra 19 leveranser i juni 2020 til bare 7 leveringer i år. Det betyr en markedsandel for juni på 9,1 prosent for de blå, og 3,2 prosent for de mørkerøde traktorene fra CNH.

Claas leverte 12 traktorer i juni. Det betyr en markedsandel på 5,5 prosent i juni. Totalt er det registrert 67 Claas-traktorer i Norge dette året.

Deutz-Fahr leverte også i juni vesentlig bedre enn samme måned i fjor. De økte fra 4 leveringer i juni 2021 til hele 9 leveringer i år. Det betyr at de mer enn dobler sitt volum i juni, og rykker forbi Case IH på statistikken, og får 4,1% markedsandel til nå i år, mot 3,5% i fjor.

Kubota leverer sju traktorer i juni, mot fire i juni 2020. Totalt har de levert 20 traktorer til nå i år, mot 17 i fjor, en forsiktig framgang.

Økte: Deutz Fahr leverte 9 traktorer i juni i år, mot 4 i juni 2020. Nå er flere nye modeller på veg.
Økte: Deutz Fahr leverte 9 traktorer i juni i år, mot 4 i juni 2020. Nå er flere nye modeller på veg.

Det er i følge statistikken over årets første seks måneder ikke solgt en eneste Zetor eller Landini i Norge.

Neste artikkel

Deutz-Fahr starter på topp