Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Massey Ferguson vinner november

Novembertallene er her, og viser en fortsatt tilbakegang for traktorsalget. Massey Ferguson er månedens vinner.

Vinner: Med 54 nyregistreringer vinner Massey Ferguson november.
Vinner: Med 54 nyregistreringer vinner Massey Ferguson november.

Registreringstallene for november er klare, og viser at totalsalget fortsatt er beskjedent sammenlignet med tidligere år. En nedgang på over 530 solgte traktorer pr 30 november sammenlignet med 2019 er et faktum.

Massey Ferguson er månedens vinner, med 54 registreringer. Fendt klarer 20 traktorer. Kubota setter skilter på sju nye traktorer, og kan med en OK desember få et bedre år enn i fjor. Valtra har slakket av på gassen fra tidligere måneder, men ligger godt an for å bli markedsvinner totalt gjennom året, med sine 36 registrerte traktorer i november.

John Deere klarer bare 17 påregistrerte traktorer i november. Sånn tallene ser ut er dette likevel tilstrekkelig for å bli norges nest mest solgte traktormerke i 2020.

Av AK sine merker, er det Case IH som gjør seg bemerket positivt, med 9 traktorer. Det er 2 færre enn november 2019, men likevel ligger Case IH an til å få et greit år.

Massey Ferguson er nær sine egne mål

Gard Molvik som er salgssjef for Massey Ferguson i Norge, forteller at de er positive med tanke på året som er gått, og ser lyst på framtiden.

Annonse

– Covid-19 har skapt nye utfordringer for oss i bransjen og alle større arrangementer er blitt avlyst eller flyttet til neste år. Også vårt eget Massey Ferguson eXperience Tour ble etter nøye vurderinger flyttet til neste år. Det betyr at mange av de nasjonale møteplassene har blitt vekk i 2020.

– Likevel har vi vi klart å møte kundene på nye, ofte lokale arenaer og ikke minst har nye digitale møteplasser oppstått. Målet vårt med Målet til Massey Ferguson er 18% markedsandel i 2020, og vi er svært nære dette målet forteller han.

– Vi fram til avslutningen av året 2020 og vi gleder oss til å gå inn i 2021 med en allerede god ordrebank og masse spennende nyheter avslutter den norske salgssjefen for Massey Ferguson.

Optimisme hos Valtra tross nedstenging

Salgssjef: Tor Jon Garberg hos Valtra er optimist, tross et tøft marked.
Salgssjef: Tor Jon Garberg hos Valtra er optimist, tross et tøft marked.

Salgssjef Tor Jon Garberg hos Valtra sier at de nok ser at covid-19 situasjonen har påvirket markedet mer enn man først så for seg.

– Det gikk greit under første nedstenging på våren og forsommeren. Det var generelt sett en ganske god optimisme blant både selgere og kunder, og det var gode muligheter til å treffes utendørs for å se på og vise fram traktorer og maskiner. Nå på senhøsten er ikke dette like enkelt, og når vi fikk en ny runde med nedstenging så betyr nok det at mye blir satt på vent. Mange har kanskje blitt mer usikre igjen, og velger å vente med beslutningen rundt investering, noe som selvsagt påvirker salget.

– Når det er sagt, ser vi jo en stor generell optimisme blant produsenter av norske landbruksvarer. Etterspørselen etter norske produkter er stor, noe som påvirker investeringslyst og -evne hos våre kunder. Det tar bare litt mer tid å komme i mål.

– Vi ser samtidig at de mindre og mellomstore entreprenørene har endel å gjøre. Veier skal brøytes, strøs og holdes i orden selv om samfunnet på andre områder stopper litt opp. Aktiviteten er nok lavere spesielt innen bygg og større anleggsprosjekter, men det påvirker nok traktorbransjen i mindre grad avslutter den optimistiske Valtra-sjefen.

Neste artikkel

Steyr presenterer Absolut 6280 CVT