Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

John Deere topper salgsstatistikken

– Og Eikmaskin kan glede seg over stadig økende salg av Massey Ferguson og Fendt

John Deere er månedens bestselger med totalt 85 stk nysolgte traktorer.
John Deere er månedens bestselger med totalt 85 stk nysolgte traktorer.

Statistikken over nyregisterte traktorer for april, viser at den svært gode starten på traktorsalget 2019 muligens begynner å stabilisert seg. Sammenlikna med april 2018, har det totale salget sunket med 3,4% i 2019's første vårmåned.

John Deere er månedens bestselger med totalt 85 stk nysolgte traktorer. Valtra har så langt i 2019, toppa statistikken, men må for april vedkjenne å ha havna på andreplass med 65 solgte traktorer. Den gule og grønne på toppen av pallen har pr. april nøyaktig en prosent høyere markedsandel enn Valtra. Til sammen utgjør salget av Valtra og John Deere, hele 46,2 % av det totale nytraktor-salget i Norge.

Massey Ferguson krabber oppover

Om så John Deere topper statistikken for årets fjerde måned, er Eik-merkene Massey Ferguson og Fendt 2019’s klare vinnere. Massey Ferguson har krabba med nesten 9,5% økt markedsandel, og Fendt har på sin side økt salget med over 50 traktorer sammenlikna med i fjor.

Case IH på nedtur

A-K maskiners salg av New Holland er relativt stabilt hva angår markedsandel sammenlikna med fjoråret. A-K har økt salget med sju traktorer pr. april 2019 i forhold til i 2018. Dette gjør at New Holland inntar plassen som Norges femte mest solgte traktor.

Det er imidlertid særlig stor avstand mellom omsetningen av Fendt på fjerdeplass og New Holland, sammenlikna med statistikken for øvrig. Fendt har mer en dobbelt så stor markedsandel som New Holland, og har i april solgt over tre ganger så mange traktorer som den blå konkurrenten.

Salget av Case IH er dessverre ikke noe å skrive hjem om. Salget har så langt stupt, sammenlikna med det relativt dårlige året 2018. Sjøl om den totale omsetningen i markedet for nye traktorer har økt med nesten 31,5% fra nyttår-april 2018 til 2019, har Case IH tapt 3,7% markedsandel. Dette tilsvarer langt bortimot en halvering av salget fra 54 nyregistrete traktorer pr. april 2018, til 29 i 2019.

Zetor og Lovol holder koken

Kinatraktoren Lovol har fått mye spalteplass for sin definitivt solide ankomst i traktormarkedet. April 2019 har som nevnt innledningsvis, vært prega av nedgang i det totale salget, og omsetningen av Lovol har også gått noe ned. Utviklinga er med andre ord i tråd med situasjonen.

Et gledelig innslag i statistikken er utviklinga i salget av 80-åras besteselger, Zetor. Tsjekkeren har solgt over 50% flere traktorer i 2019 kontra i fjor, og har med det økt sin markedsandel fra 0,5 til 0,8 prosent. Bare i april har det blitt registrert tre nye traktorer av merket som i mange år har slitt med sviktende salgstall

Neste artikkel

Amazone gikk til Eikmaskin