Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

John Deere tilbake i tet

John Deere levere 46 traktorer i august, så vidt foran Massey Ferguson med 44 traktorer. Valtra følger etter på tredjeplass med 35 leveranser. Det ble levert 199 traktorer med skilt i august, mot 227 samme periode i fjor.

I tet: John Deere er tilbake i tet på registreringsstatistikken.
I tet: John Deere er tilbake i tet på registreringsstatistikken.

John Deere beholder dermed sin plass i tet, med 419 leverte traktorer hittil i 2021, og en markedsandel på 24,9 prosent. I august var 46 leveranser nok til å sikre en markedsandel på 23,1 prosent

august statistikk
augstat
august statistikk augstat

Massey Ferguson har lagt en veldig bra periode bak seg, og selger bra fortsatt. Den nye 5S serien er et interessant valg for mange. I august leverte 44 traktorer, som er 6 flere enn samme måned i fjor. Totalt har MF har lagt på 61 traktorer på fjorårets tall så langt i år, og har dermed nesten økt like mye som John Deere. De ligger likevel 77 traktorer bak John Deere, og skal ha en bra periode fram mot årsskiftet for å true de gulgrønne på total statistikken.

Valtra hadde et svært bra år i fjor, og ramler litt tilbake. 35 leveranser i august, mot 81 samme periode i fjor, er neppe nok om Valtra vil forsvare markedslederposisjonen fra 2020. Markedsandelen i august, ble 17,6 prosent, omtrent som andelen til nå i år, som er 17,1 prosent

Fendt leverer 27 traktorer i august som er 10 flere enn i juli, og 4 flere enn samme måned i fjor. Dermed får de 13,6 prosent markedsandel i august og 12 prosent for året.

Spenning rundt CNH

Det er knyttet stor spenning til tallene for New Holland og Case IH. Det ble tidligere i sommer kjent at CNH som blant annet eier merkene New Holland og Case IH, har valgt å splitte importen på to ulike aktører. A-K Maskiner får dermed konkurranse fra Ålgård Landbrukssenter om å importere og distribuere de blå og røde parhestene. Foreløpig har det neppe gjort store utslag på statistikken, men New Holland klarte 9 traktorer i august, mot 5 samme periode i fjor. For Case IH var fasit 11 registreringer, mot 4 i samme periode i fjor.

Annonse
Først ute: hvilken av de norske importørene får først levert en av de nylig oppgraderte T7 HD-modellene ?
Først ute: hvilken av de norske importørene får først levert en av de nylig oppgraderte T7 HD-modellene ?

Claas leverte 4 traktorer i august, som er en halvering fra august 2020. Claas har hittil i 2021 levert 76 traktorer, mot 104 i 2020, som var et dårlig år for bransjen. Disse tallene er neppe Claas spesielt fornøyd med selv.

Deutz-Fahr leverte 4 traktorer også i august, omtrent som samme periode i fjor Likevel har de tyske traktorene så langt i år økt sin markedsandel. Produsenten av traktorene valgte tidligere i år å justere strategien for importen til Danmark, men dette får i følge Torben Pedersen som er salgssjef for Nordic & Baltics hos Sdf-gruppen ingen betydning for Norge.

Kubota leverte bare tre traktorer i august, mot ti samme måned i fjor. Samtidig er vi i Traktor kjent med at Kubota har et ess i ermet, og spennende nyheter er endelig klare.

Neste artikkel

Steyr presenterer Absolut 6280 CVT