Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

John Deere på topp, men Valtra holder følge

Massey Ferguson har størst nedgang så langt.

Leder an: John Deere har registrert 228 nye traktorer så langt i år. Foto: Even Kristian Mangerud
Leder an: John Deere har registrert 228 nye traktorer så langt i år. Foto: Even Kristian Mangerud

Etter årets fire første måneder er det John Deere som troner øverst på registreringsstatistikken, med 228 registrerte traktorer så langt. 78 av disse ble registrert i april. Valtra registrerte nesten like mange i årets fjerde måned, og endte på 74. Disse to merkene har en klar ledelse på resten, ettersom John Deere altså har registrert 228, mens Valtra foreløpig ligger på 185 registreringer. Nestemann på lista er Massey Ferguson med 87 registreringer.

Massey Ferguson henger etter

Det totale traktormarkedet ligger foreløpig 53 registreringer bak, sammenlignet med samme tidspunkt i fjor. Dette utgjør en nedgang på 5,8 prosent.

Den største nedgangen er det Massey Ferguson og New Holland som står for. De har registrert henholdsvis 87 og 36 færre traktorer enn til samme tid i fjor. Relativt sett har også Kubota gått en god del ned. De har registrert 13 færre traktorer enn til samme tid i 2017, noe som praktisk talt er en halvering av antallet fra i fjor.

Annonse

God markedsandel for Eikmaskin

Selv om Massey Ferguson har kommet dårlig ut av årets første måneder, er Eikmaskins samlede markedsandel per nå på 40,8 prosent. Det er særlig Valtra som bidrar til dette, med 21,5 prosent på nåværende tidspunkt, men også den forsiktige økningen til Fendt er med på å dra prosentene oppover. Massey Ferguson må nok imidlertid få fart på regsitreringene framover, skal Eikmaskin nå tallene de kunne vise til ved årsskiftet, da de endte på en samlet markedsandel på hele 48,5 prosent for sine tre merker.

Neste artikkel

Fendt solgte best i Tyskland