Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

John Deere og Valtra i godt driv

MF og New Holland sakker av.

Illustrasjonsfoto: Kristian Soland
Illustrasjonsfoto: Kristian Soland

Februar-måned ble slettes ikke verst, sammenlignet med utviklingen i traktormarkedet den siste tida. Antall nyregistrerte traktorer endte opp på 213 stykk, 11 flere enn samme måned i 2014.

Topp 10 – februar 2015

John Deere fortsetter på topp, men har Valtra hakk i hæl. Begge registrerte flere traktor enn februar i fjor, og har nå fått en bedre start på året enn de hadde i 2014. På de neste plassene følger Massey Ferguson og New Holland, som begge går litt tilbake. Når i tillegg Case IH kun har registrert i overkant av halvparten så mange traktorer som på samme tid i fjor, betyr det at A-K maskiner faller til godt under 20 prosents markedsandel.

Et merke som utmerker seg i positiv retning er McCormick, som nå ser ut til å være på tur tilbake i markedet med sine nye X-serier. I motsatt utvikling finner vi Deutz-Fahr, som etter årets to første måneder kun har registrert 10 traktorer. Det er 18 færre enn på samme tid i fjor.

Ser vi på importøroversikten er det svært jevnt i toppen. Felleskjøpet leder an et hestehode foran Eikmaskin, som igjen har tre traktorers margin ned til Lantmännen Maskin på en tredjeplass.

Registreringer per merke, januar -februar 2015

Registreringer per importør, januar - februar 2015

Annonse

Her finner du de foregående måneders statistikk:

Januar

Les også: Slik endte traktoråret i Norge i 2014

Les også: Svak norsk krone gir kraftig prisoppgang

Les også: New Holland størst over 150 hk

Les også: Slik utviklet traktorsalget seg i landets fylker i 2014

Les også: Bruktimporten halvert på to år

Les også: Svak norsk krone gir kraftig prisoppgang

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin