Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

MF leverte flest traktorer i mai

John Deere leder fortsatt totalstatistikken, men registrerte litt færre traktorer i mai. Flest klarte Massey Ferguson, med 62 nye traktorer. De er dermed på andreplass hittil i år, selv om de gulgrønne leder med hele 86 traktorer så langt.

Massey Ferguson registrerte 62 nye traktorer i mai. Her er MF 4710M i aksjon. Foto: Espen Opheim
Massey Ferguson registrerte 62 nye traktorer i mai. Her er MF 4710M i aksjon. Foto: Espen Opheim

John Deere har levert veldig bra i 2021, etter et litt dårlig år i fjor. I mai dabber takten litt av, samtidig som Massey Ferguson kommer i gang med leveranser av sin nye serie 5S. Dette er en modell forhandlernettet har stor tro på vil bli en suksess, og responsen virker også å være god i markedet.

Statistikk mai
Statistikk mai

Valtra leverer heller ikke dårlig i mai, de var bare litt bedre i samme måned i fjor. Fasit for mai er 34 traktorer og 16% markedsandel. Med konsernbroder MF på offansiven, betyr det at de rykker ned fra andre til tredjeplass på statistikken. Nå er imidlertid de nye N- og T-modellene på veg ut til kunder, og vi tror neppe Valtra-gjengen slår seg til ro med å være tredjebest.

Norgestraktor: Eikmaskin er igang med leveransene av nye MF 5S,
Norgestraktor: Eikmaskin er igang med leveransene av nye MF 5S,
Annonse

A-K maskiner sine merker, New Holland og Case IH fortsetter å levere litt forsiktig. Av de blå ble det levert 10 traktorer i mai, som betyr at markedsandelen falt fra 9 prosent i 2020, til 7 prosent så langt i 2021. Case IH har leverte fem traktorer i mai, så også her leveres det litt færre selv om totalmarkedet har økt.

Claas leverte 14 traktorer i mai, som gir traktorene fra Le Mans en markedsandel i mai på 6,6%. Det er ned fra 7,9 prosent i mai 2020.

Deutz-Fahr som importeres av HCP har derimot fått opp tempoet, etter noen forsiktige måneder. De har i mai levert 11 traktorer mer enn samme periode i fjor., og øker dermed markedsandelen sin såvidt for året. Markedsandelen for mai ble hele 6,6 prosent for de grønne tyskerne fra Lauingen. Markedsandelen for året, øker også litt.

Kubota klarer med japansk presisjon å havna på akkurat samme antall leverte traktorer til nå i 2021, som i 2021 med 13 leverte traktorer. I mai havnet tallet på 3 registrerte enheter. Kubota venter på sin nye norgesmodell M6002, som det er knyttet stor spenning til.

Pandemiproblemer

Hvordan pandemien påvirker de ulike fabrikkene, varierer fra uke til uke, ut ifra informasjon Traktor er kjent med. Produksjonen går stort sett som normalt, men utfordringer knyttet til enkeltkomponenter som kommer fra underleverandører er hele tiden utfordrende. I mange tilfeller benytter de ulike produsentene samme underleverandører, som gjør at de kan rammes på ulike tidspunkt. Såvidt vi kjenner til, er dette noe som går igjen hos mange leverandører, og som påvirker leveransene i enkeltmåneder, og som dermed også er med å påvirke statistikken.

Neste artikkel

John Deere dominerte i Tyskland