Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

John Deere holdt turtallet oppe i april

Statistikken for april viser at John Deere fortsetter å levere bra, og fikk skilter på 68 nye traktorer. Valtra holder fortsatt på lederposisjonen.

Flest: John Deere leverte flest traktorer i april, med 68 enheter.
Flest: John Deere leverte flest traktorer i april, med 68 enheter.

Traktormarkedet går javnt og trutt, til tross for krise i økonomien for en rekke kunder. Det ble satt skilter på 251 nye traktorer i april, omtrent som i mars. D.Totalt sett for året, er økningen så langt på fem traktorer, eller sagt på en annen måte, omtrent som i fjor.

John Deeere leverte 68 traktorer i april, en økning på fire enheter sammenlignet med 2021. Likevel mangler de endel for å komme opp til førsteplass for året, som fortsatt holdes av Valtra, med 54 leveringer i april og 228 til nå i år.

Populære: Valtra har en produktlinje som slår godt an i Norge. Traktor er kjent med at det er en ny serie på veg, som det knyttes stor spenning til.
Populære: Valtra har en produktlinje som slår godt an i Norge. Traktor er kjent med at det er en ny serie på veg, som det knyttes stor spenning til.

Massey Ferguson leverer 43 traktorer og det er også på nivå med samme måned i 2021. Noen ganske få av disse er de nye 6S og 7S traktorene, som vi er spent på å prøve.

statistikk april oppdatert
statistikk april oppdatert
Annonse

Fendt havner som vanlig på en fjerdeplass, denne gangen med 40 registreringer. På fire måneder ligger dermed Fendt 16 enheter bak fjorårets tall, med 133 totalt. Det er nok til å holde på fjerdeplassen, med svært god margin.

Claas holder på på femteplassen, med ni leverte traktorer. Det betyr at de har dabbet av litt sammenlignet med mars.

Spenningen rundt CNH-merkene er til å ta og føle på i markedet. Det var ventet nyheter rundt forhandlernettet til A-K maskiner før april var omme, men Traktor er kjent med at partene fortsatt forhandler, for å komme til enighet innen første juni. Mye tyder på at usikkerheten påvirker salget i Norge. Likevel får New Holland får 13registreringer og Case IH får fire i april. I tallmaterialet vi mottar, har vi ingen mulighet til å sortere på hvem som selger de ulike traktorene av de to importørene.

Framgangen til Deutz-Fahr stoppet litt i april, og det ble bare satt skilter på 2 nye traktorer, en negang på 11 fra samme periode i fjor. Vi er kjent med at endel forhandlere har solgt bra, så her kan det være leveringsutfordringer som rammer.

Tre av fire er fra de store

Ellers er det spennende å se at Valtra, John Deere, Massey Ferguson og Fendt nå til nå i år har levert nesten tre av fire traktorer her i landet. De fire store har til sammen en markedsandel på 73,8 prosent. Agco har med sine tre merker, over 52 prosents markedsandel til nå her i landet.

Leveringsproblemer er fortsatt snakkisen i bransjen, og det ser ikke ut til at dette kommer til å gå over med det første. I praksis har mange leverandører nå opp mot et år, og i enkelte tilfeller også lengre leveringstid.

Neste artikkel

Valtra premierer bærekraft