Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

John Deere fortsetter i fullt firsprang

Oppnådde en markedsandel på 41,7 prosent i august.

John Deere ligger an til å bli markedsleder i 2015 med god margin. (Foto: Espen Syljuåsen)
John Deere ligger an til å bli markedsleder i 2015 med god margin. (Foto: Espen Syljuåsen)

Med 83 nyregistrerte John Deere-er i august, fortsetter Felleskjøpet på sin veg mot markedslederposisjonen i 2015. Gjennom sommerens tre måneder – juni, juli, august – har innkjøpssamvirke levert hele 267 av de 663 nye traktorene som er tilført det norske markedet, tilsvarende 40,3 prosents markedsandel.

Med slike prestasjoner øker avstanden ned til de øvrige aktørene betraktelig, og det er særlig A-K maskiner som får lide av felleskjøpenes vekst. De har hittil i år en tilbakegang på nær det samme nivået som felleskjøpene går fram.

LES OGSÅ: 14 spørsmål og svar med A-K-sjef Gunnar Thorud

TOPP 10 JULI

Ser vi nærmere på august-tallene, som for øvrig er et lite hestehode foran fjoråret, følger Massey Ferguson på andreplass med sine 36 traktorer. New Holland er igjen inne på pallen, men 17 registreringer tilsvarer ikke mer enn 8,5 prosents markedsandel. Fendt holder dampen oppe, og selv om de leverer fire færre traktorer enn i august i fjor, styrer de inn til en markedsandel på 6,5 prosent. 0,2 prosent mer enn snittet deres hittil i år.

LES OGSÅ: Økt salg av store traktorer

Valtra gjør en svak august-måned, kun 11 registreringer er beskjedne tall for det finske merket, som hittil i år har levert jevnt over bedre tall enn i fjor. Deutz-Fahr registrerte 9 traktorer, men etter en svak start tidligere på året, ser det ut til at merket kommer til å ende opp med en lavere markedsandel enn i 2014. Det ser det derimot ikke ut som nestemann på lista, Claas, kommer til å gjøre. 8 registeringer i august er én mer enn i fjor, og hittil i år er det registrert 9 flere franske traktorer enn på samme tid i fjor.

Fra åttendeplass og nedover, er det kun snakk om 4 til 1 registrering i august. Her finner vi blant annet Case IH, som ser ut til å gå på en kjempesmell dette året. Etter at vi har tilbakelagt åtte måneder av 2015, er merket mer enn halvert. McCormick, Kubota og Zetor registrerte 3 traktorer hver seg i august, og snek seg dermed inn på en delt niendeplass i statistikken.

Vi noterer også at det tyske merket Werner registrerte én traktor i august, dette dreier seg om en ny WF Trac som Tim Knackstedt har kjøpt inn til firmaet sitt Rena Forst – som vi skrev reportasje om i Traktor nr. 1/2013

Registreringer per merke, hittil i 2015

Annonse

Registreringer per importør, hittil i 2015

Årets start sammenlignet med tidligere år

Her finner du de foregående måneders statistikk:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli

Les også: Slik endte traktoråret i Norge i 2014

Les også: Svak norsk krone gir kraftig prisoppgang

Les også: New Holland størst over 150 hk

Les også: Slik utviklet traktorsalget seg i landets fylker i 2014

Les også: Bruktimporten halvert på to år

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin