Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

John Deere er markedsleder for fjerde måned på rad

– Men Valtra har gjort det best i juli

John Deere holder fremdeles teten i traktorsalget, tross at omsetningen i juli er 20 prosent lavere enn fjoråret. (Foto: Lars Raaen)
John Deere holder fremdeles teten i traktorsalget, tross at omsetningen i juli er 20 prosent lavere enn fjoråret. (Foto: Lars Raaen)

Den særdeles gode starten på traktorsalget 2019 har snudd. Antall nyregisteringer har gått ned med hele 18,8 prosent, sammenlikna med fjoråret. Likevel tegner 2019 til å bli et normalår for salget av traktorer. I det vi har gjort unna åtte av årets 12 måneder, er det solgt omlag 10 prosent flere enheter enn hva som var tilfelle i 2018.

For fjerde måned på rad er John Deere markedsleder, totalt sett. Valtra er imidlertid månedens vinner med 44 solgte traktorer, mot 41 fra øverste på pallen. Jevnt over har salget for de dominerende aktørene, Felleskjøpet og Eikmaskin gått noe ned. Samtlige merker har solgt dårligere i juli 2019 enn i 2018. John Deere har på sin side tapt markedsandel på 4,2 prosent. Massey Ferguson, Valtra og Fendt har alle økt sine markedsandeler, og fortsatt er utviklingen særlig god for MF.

Annonse

Gode tall for Claas, Deutz, Zetor og New Holland

Derimot har Norwegian Agro Machinery og HCP gjort det godt i feriemåneden. Begge aktører har hver seg solgt fem traktorer fra Claas og Deutz-Fahr. HCP har også omsatt to Zetorer, og har dermed holdt hodet godt over vann, sammenlikna med de fire store på tronen.

A-K maskiner har også opplevd større stabilitet enn Eikmaskin og Felleskjøpet i juli. Totalt har bedriften omsatt 19 traktorer, 15 av merket New Holland og fire fra Case IH. New Holland haler dermed innpå Fendt på fjerdeplass.

Neste artikkel

Optimalisert Optum