Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

John Deere drar fra i jubileumsåret

Massey Ferguson fortsetter å sakke akterut.

Fosser fram: John Deere feirer jubileet sitt med å rykke fra resten av feltet på registreringsstatistikken. Arkivfoto: Traktor
Fosser fram: John Deere feirer jubileet sitt med å rykke fra resten av feltet på registreringsstatistikken. Arkivfoto: Traktor

Etter årets fem første måneder er det fortsatt John Deere som troner øverst på traktorstatistikken. Det amerikanske merket, som feirer 100 år som traktorprodusent i år, har hittil registrert 318 nye traktorer dette året. Det er 24 flere enn til samme tid i fjor.

Stor avstand i toppen

Mai måned ble laber, sammenlignet med samme måned i 2017. Til sammen ble det registrert 272 nye traktorer i Norge den siste måneden, noe som er 43 færre enn i samme periode i fjor. I prosent utgjør det en nedgang på 13,7.

John Deere tok en hel tredjedel av registreringene i mai, med sine 90. På de neste plassene følger Valtra med 67 og Massey Ferguson med 27. Det er altså store skiller i toppen av registreringsstatistikken om dagen.

Lang vei for MF

For noen uker siden snakket vi med salgssjef for Massey Ferguson hos Eikmaskin, Gard Molvig. Han fortalte at målet deres for 2018 var å bli markedsleder. De røde traktorene fortsetter imidlertid å sakke akterut på statistikken, så veien fram til topplasseringen blir stadig lengre. Ved forrige månedsskifte, altså etter april, var det 141 registreringer som skilte Massey Ferguson og markedsleder John Deere. I dag er det samme tallet 204.

Annonse

Fortsatt trått for New Holland

Et annet merke som utmerker seg negativt på statistikken er New Holland. Med kun 16 registreringer i mai ligger de nå på en total på 70 traktorer hittil i år. Det er 46 færre enn til samme tid i fjor, noe man garantert ikke er fornøyd med hos A-K Maskiner.

A-Ks andre traktormerke, Case IH, står per i dag med nøyaktig samme antall registreringer som til samme tid i 2017 med sine 63.

Neste artikkel

Til salgs: 89-modell Massey Ferguson 3080 med kun 120 timer på telleren!