Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Grønt preg på oktober

Felleskjøpet leverte hele 52 grønne og gule John Deere traktorer i oktober. Andreplassen går til Valtra, med 40 leveranser, mens Massey Ferguson klarer 38. Det ble levert færre traktorer enn samme periode i fjor.

Medvind: Ting blåser i John Deere sin retning om dagen, i tillegg til å bli markedsvinner i oktober  her hjemme, fikk merket også to gjeve priser i den europeiske kåringen av årets traktor.
Medvind: Ting blåser i John Deere sin retning om dagen, i tillegg til å bli markedsvinner i oktober her hjemme, fikk merket også to gjeve priser i den europeiske kåringen av årets traktor.

John Deere er så langt i år ikke til å rikke fra sin posisjon som markedsleder, og har leverte 516 traktorer så langt i 2021. Det er 61 traktorer fler enn 2020, og sikrer samvirkebedriften en markedsandel så langt på bunnsolide 24 prosent i år. John Deere kunne videre i oktober også smykke seg med to titler for årets traktor, både stortraktoren 7R.350 og modellen 6120M fikk heder og ære.

Oktoberstatistikk2
Oppgradert2
Oktoberstatistikk2 Oppgradert2
Oktober statistikk oppdatert
Oktober statistikk oppdatert

Valtra leverer 40 traktorer i oktober, og selv om det holder til sølv for måneden, med en markedsandel på 19,1 prosent, ligger konsernsøskenet Massey Ferguson totalt bedre an for året, med 38 leveranser i oktober, og 415 traktorer så langt i år. Valtra har levert 363 traktorer så langt i år, og har nå to måneder igjen av året for tette gapet mot konkurrentene, og forsvare markedslederrollen fra 2020.

Fendt leverer 16 traktorer i oktober. Markedsandelen for måneden blir dermed litt moderate 7,7 prosent, men for året har de fortsatt 11,6 prosent, noe som må betegnes som bra for Agco sitt premiummerke.

CNH merkene New Holland og Case IH leverte henholdsvis 15 og 10 eksemplarer. Sammenlignet med samme måned i fjor, har Case IH gått litt fram, og New Holland litt tilbake. Likevel er det verdt å notere seg at Case IH har levert 2,5 ganger fler traktorer enn samme måned i 2020, og markedsandelen for oktober blir dermed 4,8 prosent, mot 1,5 prosent samme måned i fjor.

Vokser: Case IH vokser, og har levert flere traktorer i oktober enn samme måned i fjor.
Vokser: Case IH vokser, og har levert flere traktorer i oktober enn samme måned i fjor.
Annonse

Claas leverte 9 traktorer i oktober, som er samme som i september. Sammenlignet med 2020, har de levert en traktor mindre i oktober.

Deutz-Fahr leverte 10 traktorer i oktober, en dobling fra samme måned i fjor. også i august, omtrent som samme periode i fjor. Så langt i 2021 har de levert 72 traktorer, og det er opp fra 59 samme periode i fjor.

Kubota kjørte ut 19 traktorer i september, men i oktober ble tilsvarende tall bare 3 registreringer. Det er uansett en økning fra 2020, og totalt har det japanske merket levert 47 traktorer så langt i 2021, mot 33 enheter i 2020

Det ble registrert en traktor fra Lindner i Norge i oktober.

Neste artikkel

Steyr presenterer Absolut 6280 CVT