Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Godt år for Valtra

Elendig måned for John Deere

Idet vi går inn i adventstida er det tid for en ny oversikt over traktorstatistikken. I oktober gikk årets registreringstall for første gang dette året forbi fjorårstallene. Etter november fortsetter veksten, og det er til nå registrert 2793 traktorer, noe som er 65 flere enn i fjor. Dette gir en økning på 2,4 prosent i forhold til fjoråret.

Valtra drar lasset

Valtra registrerte 68 traktorer i november, og har hittil i år registrert 547 totalt. Dette er 158 flere enn til samme tid i fjor. Traktormerket, som i høst også vant Årets Traktor med sin T254, har dermed en markedsandel på 19,6 prosent. Dette er 5,3 prosentpoeng høyere enn til samme tid i 2016.

Agco og Eikmaskin, som er henholdsvis eierselskapet og importøren bak Valtra, Massey Ferguson og Fendt, kan nok en gang smile hele veien til trafikkstasjonen. Samlet har de tre merkene over 45 prosent markedsandel. Massey Ferguson står omtrent på stedet hvil sammenlignet med fjoråret, mens Fendt ligger hele 73 registreringer bak 2016-tallene. Det er derfor Valtra som må få mye av æren for den høye markedsandelen.

Også Claas må nevnes som et merke med svært positiv vekst i år. Til tross for store omveltninger i organisajonen og forhandlernettet har de så langt i år registrert akkurat dobbelt så mange traktorer som til samme tid i fjor. De har økt sin markedsandel fra 2,7 til 5,2 prosent i denne perioden.

(Saken fortsetter under tabellen)

Annonse

John Deere stuper

For en måned siden skrev vi at John Deere hadde en supermåned i oktober. Dersom dette kunne regnes som en registreringsfest har november kommet som en skikkelig blåmandag for de grønne og gule. Mot 126 registreringer i oktober har de i november kun registrert 20. Dette gjør at det store forspranget på Valtra minsker noe, men trolig blir John Deere liggende uforstyrret på førsteplass også ved årets slutt.

Neste traktorstatistikk kommer i begynnelsen av januar, og vil gi oss fasit på årets traktorregistreringer. Du får selvfølgelig tallene her på traktor.no.

LES OGSÅ: MF og Valtra øker forspranget

LES OGSÅ: Valtra T254 er Årets traktor

Neste artikkel

VIDEO: Gras, ku og jakt - og pløying i snø