Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Formidabel start for traktorsalget

Valtra og Massey Ferguson i sterk medvind i februar

Så langt har året startet bra for Eikmaskin og merkene de har i stallen. (Arkivfoto)
Så langt har året startet bra for Eikmaskin og merkene de har i stallen. (Arkivfoto)

2019 ligger an til å bli et godt år for traktorsalget i Norge, og i særdeleshet for Eikmaskin. Antallet nyregistrerte traktorer så langt i 2019 har økt med over 50% sammenliknet med i fjor.

Valtra og Massey Ferguson troner fremdeles toppen av statistikken, og særlig MF gjør suksess i å stadig kapre høyere markedsandel. Felleskjøpet og John Deere har på sin side opplevd et heller labert salg i februar, med en nedgang i markedsandel på vel 12,5% fra 2018. Det totale volumet i antall solgte traktorer er imidlertid høyt, også for John Deere. Nedgangen betyr med andre ord ikke at 2019 måtte bli et uår for Felleskjøpet.

Finnene har gjort det svært godt i det norske markedet de siste tre årene. Den gode starten på 2019 er ikke noe ekstraordinært tilfelle. 2017 skrev seg inn i historien som året hvor det ble solgt flest traktorer fra Valtra i Norge - noen sinne. Til tross for et jevnt over dårligere salg av nye traktorer i 2018, triumferte Valtra med størst markedsandel også gjennom fjoråret. Salget fra Eikmaskins traktorlinje, bestående av Massey Ferguson, Valtra og Fendt utgjør så langt i 2019 godt over halvparten av omsatte, nye traktorer i markedet.

Lovol kaprer markedet

I rekka av anerkjente merker med årelang posisjon i den norske traktorparken, klatrer kinesiske Lovol stadig oppover. Så langt i 2019 har Lovol solgt nærmest dobbelt så godt sammenliknet med fjoråret. Merket gjorde for alvor sitt inntog i det norske markedet i 2018 hvor de klatra seg opp blant topp 10 på statistikken over nyregistrerte traktorer. Lovol tilby enkle traktorer opptil 50 hestekrefter, og er derved et rimelig og attraktivt alternativ til brukttaktor for kunder som driver hestehold, hobbygårdsbruk, park- og vaktmestertjenester.

Annonse

Neste artikkel

Fendt solgte best i Tyskland