Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fendt i toppform i november

Tyskerne kapret rekordstor markedsandel.

Fendt registrerte 45 traktorer i november, og kapret dermed hele 17,3 prosents markedsandel. Markedsleder John Deere seiret imidlertid i nok en måned, med sine 28,1 prosent. (Foto: Espen Syljuåsen)
Fendt registrerte 45 traktorer i november, og kapret dermed hele 17,3 prosents markedsandel. Markedsleder John Deere seiret imidlertid i nok en måned, med sine 28,1 prosent. (Foto: Espen Syljuåsen)

45 nyregistrerte Fendt-er rullet ut av portene hos landets Eiksentre i november. Så mange har det tyske merket trolig aldri registrert i løpet av én måned, det nærmeste vi kommer i våre statistikker er desember-tallene fra 2006 og 2013, da det ble registrert henholdsvis 36 og 35 traktorer.

Fendt foran MF

Flodbølgen av Fendt-er gjør at merket nå er oppe på en markedsandel på 7,4 prosent hittil i år, en vekst på 0,9 prosentpoeng. Dermed er det kun John Deere som kan vise til sterkere vekst i markedet, med sine 11,7 prosentpoeng.

Årets markedsleder registrerte 73 traktorer i november, mer enn nok til å kapre førsteplassen i nok en månedsstatistikk. På tredje følger Massey Ferguson – altså bak Fendt på topp 10-lista.

LES OGSÅ: Eventyrlig høstsalg av Fendt

Totalmarkedet ned 4 prosent

Valtra leverer på det jevne, 33 traktorer, mens Lantmännen Maskins andre merke faller som en stein. Trolig kan det lave antallet tilskrives leveranseutfordringer fra Claas-fabrikken i Le Mans. Totalt sett skiller det kun en traktor mellom hva de to merkene leverte i 2014, og dermed kaprer de begge noen ørsmå markedsandeler i det fallende markedet. Etter at 11 måneder er tilbakelagt henger totalmarkedet 110 traktorer bak fjoråret, tilsvarende 4,0 prosent.

Status qou eller nedgang preger markedet

New Holland og Case IH kapret en samlet markedsandel på 13,8 prosent i november, 0,6 prosentpoeng svakere enn snittet hittil i år.

Også Deutz-Fahr har en fallende kurve og med kun 9 traktorer i november, er status at den tysk-italienske traktorprodusenten har levert 30 prosent færre traktorer enn i 2014. HCPs andre store merke, tsjekkiske Zetor er på nivå med fjoråret.

Annonse

Hos Lena Maskin er status at McCormick er på nivå med 2014, mens JCB fortsatt henger noen traktorer bak. For sistnevnte videreføres dermed trenden det engelske merket har hatt de siste årene. I 2012 endte man opp med 27 traktorer, i 2013 var antallet 18 og i fjor var antallet 9. Hittil i år er det kun registrert 6 JCB-er.

Registreringer per merke, hittil i 2015

Registreringer per importør, hittil i 2015

Her finner du de foregående måneders statistikk:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin