Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Blir Valtra årets mest solgte traktor?

John Deeres forsprang minker

(Foto: Arkivfoto Traktor)
(Foto: Arkivfoto Traktor)

Traktoråret 2019 nærmer seg slutten. Det blir svært spennende å se hvorvidt John Deere eller Valtra blir markedets største merke i det vi når årsskiftet. Med en nedgang i totalsalg på 160 traktorer fra det særs gode fjoråret for John Deeres vedkommende, begynner avstanden til andreplassen og minimeres. Etter registreringsstatistikken for november å dømme, skiller det nå kun 14 solgte traktorer mellom Valtra og John Deere.

Samtlige Eik-merker, Valtra, Massey Ferguson og Fendt kan smykke seg med økte markedsandeler, sjøl om novembersalget isolert sett var dårligere i år enn i fjor. Nedgangen er størst for Massey Ferguson med 18 færre registreringer i år, mot samme måned i 2018. Men med et strålende salg over året forøvrig, kan den røde kjenningen kvittere ut en samla markedsandel på 18 prosent- en oppgang på 2,8 prosent fra fjoråret.

Vi beklager at månedens traktorstatistikk er forsinket. Årsaken er en omlegging i datasystemene hos Statens Vegvesen, hvilket har bidratt til at tallene først ble tilgjengelige i dag.

Traktorstatistikken for november 2019.
Traktorstatistikken for november 2019.

Neste artikkel

Traktorsalget litt ned i Tyskland