Autagro i Årdal kjøper nå 100 prosent av aksjene i Torland Maskin AS, som holder til på Nærbø. Det forteller bedriftene i en pressemelding.

– Dette er en prosess som har foregått over lengre tid. Selskapet vårt er familieeid, og sammen har vi måttet se på hva vi ønsker for framtida. Vi kom fram til at vi ønsket at noen andre skulle ta over, både for å sikre framtida for de ansatte, og ikke minst for alle de gode kundene våre, som vi over tid har bygget opp lange og gode relasjoner med, sier Torleif Torland.

– Da vi bestemte oss for at noen andre skulle overta, var det viktig for oss å finne en kjøper som vi tror kan videreføre og utvikle drifta på en seriøs og god måte, forteller han.

Strategisk god løsning

– Vi ser på dette som en strategisk og markedsmessig god løsning. Da Toralf og Torleif Torland kom til oss for å sikre en løsning for framtida til Torland Maskin, ble vi umiddelbart veldig interesserte, forteller Arne Håkon Riskedal, som er styreleder i Autagro Holding AS.

– Den solide butikken som Torland har bygget opp, gir et utrolig godt utgangspunkt for vår videre satsing i regionen. At vi allerede er forhandlere sammen i Norwegian Agro Machinery AS, og at vi lokalt i markedet grenser mot hverandre, gjør at vi vil kunne utnytte enda flere synergier i det tøffe markedet, som landbruksmaskinbransjen tross alt er, sier Riskedal.

Trenger flere ansatte

– Vi har stor tro på kompetansen og erfaringa vi har bygget opp over flere tiår i denne bransjen, på produktporteføljen vår og ikke minst på landbruket i regionen. Forutsetningene for å drive landbruk på Jæren er utvilsomt gode, og jærbonden har i generasjoner vist at gjennom nitidig og hardt arbeid, innovasjon og effektivisering, er det ikke tilfeldigheter som gjør at regionen blir kalt for Norges matfat. Vi ønsker å være til stede lokalt der og kommer til å fortsette å jobbe for å bli den foretrukne leverandøren av landbruksmaskiner til enda flere dyktige bønder, sier Riskedal.

– Toralf og Torleif Torland blir å treffe en periode til i lokalene på Nærbø, men vi har behov for mer ressurser ganske umiddelbart. Derfor kommer vi nå til å søke etter en daglig leder, som skal ha hovedansvaret for drifta av selskapet, og vi har parallelt behov for ansatte på både salg og service så snart som mulig, forteller han.

Også gunstig for Norwegian Agro

Også daglig leder i Norwegian Agro, Jarle Kleppen, gleder seg over utviklinga hos Torland Maskin.

– Vi ønsker å takke Torland Maskin for den innsatsen de har lagt ned for alle kundene i distriktet opp gjennom årene. De har en solid og verdifull kompetanse, som har sikret lønnsomheten i maskininvesteringer, ved at de stiller opp når maskiner har hatt behov for deres innsats. Når Autagro kommer inn som eiere, vil det sikre videreføring til beste for ansatte, kunder og Norwegian Agro. Vi ønsker dem velkommen med et utvidet samarbeid, som dekker et viktig distrikt for oss og våre leverandører i Norge, sier han.

Om Autagro

Autagro, tidligere kjent som Årdal Landbruk, har nå avdelinger både i Årdal, på Sand og på Jæren. I 2020 kjøpte de aksjene i Møgedal Mek. Verkstad, og nå utvider de altså med oppkjøp av Torland Maskin. I mars ble det kjent at de to avdelingene i Årdal og Sand, byttet navn til Autagro Årdal og Autagro Møgedal.

Skifter namn i vest - det nye navnet er Autagro Årdal og Autagro Møgedal