Case IH lanserer to nye traktorer i sin minste serie av landbrukstraktorer, Farmall A. Serien strekker seg fra 55 til 120 hestekrefter og er laget for små og mellomstore gårder for eksempel med husdyr. Serien skal være en en kompakt, mekanisk allroundtraktor til en fornuftig pris. Også utenfor landbruket er denne formen for enkle traktorer populære, for eksempel til vaktmestere, til bruk i borettslag, på campingplasser, hestesenter og lignende der en mellomstor, lettbetjent traktor er det man trenger.

Case IH= FPT

De nye modellene Farmall 90 A og 100 A får FTP sin F5 motor, altså en 3,6 liters firesylindrede maskin med commonrail. Motorene er programmert så de gir stort dreiemoment på lavt turtall, 380 Nm for 90-modellen og 450 Nm for den kraftigste oppnås allerede ved et turtall på 1300 runder pr minutt. Traktorene rommer 130 liter diesel og 14,4 liter Adblue, og serviceintervallet settes til 600 timer for motorolja.

Eksosrensinga er som vanlig for FPT-motorer og består av en kompakt og vedlikeholdsfri Hi-eSCR2 -løsning. Denne består av en diesel-oksidasjonskatalysator (DOC), et partikkelfilter (DPF) og en selektiv reduksjonskatalysator (SCR). Systemet jobber med en egr-rate på under 10 prosent. Ved hjelp av systemet klarer modellene alle rensekrav i Stage-V.

Mekanisk gir

Girkassa i de nye modellene er også ganske enkel, akkurat sånn de andre Farmall-A modellene er utstyrt. En 12x12 girkasse med toppfart på 40 kilometer pr time er standard. Som tilvalg finnes hydraulisk vendegir. En krypegirkasse er også tilgjengelig som tilvalg, denne har 20+20 hastighetsvalg. Kraftuttaket kommer med tre hastigheter, 540/540E/1000 og varianter for vegavhengig kraftuttak finnes også.

Som sine søsken

De nye modellene får en bakre løftekraft på 4400 kilo, mens en frontløft som klarer 1400 kilo er tibehør.Maksimal pumpekapasitet er 82 liter pr minutt, fra en åpen senter-pumpe. Begge de nye Farmall-A modellen kan spesifiseres som loader-ready, slik at de er klare for å montere L3815A laster fra Case IH. Disse laserte er produsert av franske MX, som har en avtale med Case IH. Lastermodellen har 3,8 m løftehøyde, og løfter maksimalt 1922 kilo.

Oppgradert hytte

Også sjåfører på mindre traktorer vil ha komfort, og Case IH har oppgradert hytta. Fire stolper, flatt gulv, stor dør og brede stigtrinn er blant høydepunktene. Innvendig har hytta mer plass, luftkjølingsanlegg er standard og lydnivået er lave 77 db, som er helt greit i denne traktorklassen. Luftsete, usb-lademuligheter og større takvindu tilbys også.

Hittil i år er det satt skilter på åtte Case IH Farmall i Norge, fordelt på Farmall A og Farmall C. Fire av disse er Farmall 75A.

Ålgård Landbrukssenter AS og Mathisen landbruksservice AS i Alta importerer Case IH til Norge.