Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Samson oppdaterer PG II

Samson videreutvikler sine PG II vogner, som har vært produsert i årevis. De nye vognene får navnet Samson PG II Genesis.

Fornyer: Samson videreutvikler sin PG II, og gir den navnet Genesis.
Fornyer: Samson videreutvikler sin PG II, og gir den navnet Genesis.

Samson PG II har vært i produsentens program siden 2013, og oppgraderes nå for blant annet å kunne få enda større dekk. Vognene blir tilgjengelige umiddelbart. Den nye Samson PG II Genesis vil komme i toakslede utgaver på 18 og 20 kubikkmeter og treakslede utgaver på 28, 31 og 35 kubikkmeter. Lastekapasiteten vil avhenge av utstyret som vogna leveres med.

Ekstreme dekk

De nye toakslede vognene fra Samson vil kunne leveres med dekk som er hele 1950 milimeter høye og 800 milimeter brede. Treakslede vogner vil få maksimal dekkstørrelse 1850 millimeter i høyden, og også her er maksimal bredde 800 millimeter. Dekktrykket kan justeres, for arbeid på jordet, eller transport på vegen.

Egen framdrift

Annonse

De nye PG II Genesis- vognene vil bli å få med et nyutviklet system for framdrift, som Samson kaller HPD, hydraulic power drive. Dette kommer i tillegg til det eksisterende HWD hydraulic wheel drive. Begge er basert på å hente hydraulisk kraft fra traktoren, for å gi en av vognakslene drift.

Samson forteller at de også har hatt fokus på vognas egenskaper som redskapsbærer, for eksempel for å bære ulike nedfellere, slangebommer eller lignende. Dette påvirker hvordan vogna kan utformes med tanke på vektfordeling og akselposisjoner på vogna.

Neste artikkel

Samson får seksjonskontroll