Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Samson lanserer ny nedfeller

Samson TS heter den nye nedfelleren, som skal gi bedre utnyttelse av husdyrgjødsla

Presisjon: Den nye nedfelleren Samson TS; kan tildele husdyrgjødsel med variabel tildeling, grunnet 1 meter brede seksjoner. Nedfelleren kommer  i bredder på 8 og 12 meter.
Presisjon: Den nye nedfelleren Samson TS; kan tildele husdyrgjødsel med variabel tildeling, grunnet 1 meter brede seksjoner. Nedfelleren kommer i bredder på 8 og 12 meter.

Det forteller Samson i en pressemelding. Den nye nedfelleren vil komme i to arbeidsbredder, med navn etter størrelsen. Disse er TS 8 på 8 meter og TS 12, som har 12 meter spredebredde. Systemet er beregnet montert på Samson sine PG II vogner, og benytter Slurrymaster 8000 sin styring for å fungere optimalt.

Beregnet på ulike dyrkingsprinsipper

Den nye nedfelleren er utviklet for å fungere godt i dyrkingsopplegg med redusert jordarbeiding, ingen jordarbeiding eller strip-till dyrkingsmetoder. Et smalt nedfellingsskjær åpner en slisse i jorda, som gjødsla legges ned i. Det betyr at plantene kan ta opp næringsstoffene mer effektivt, selv om jordflaten ikke brytes opp.

Variabel tildeling

Nyheten Samson TS er oppdelt i 1 meter brede seksjoner, som kan styres uavhengig via computeren i Slurrymaster 8000. Dermed gir de to modellene henholdsvis 8 eller 12 seksjoner, som vil gi mindre overlapp i kileformede jorder og på vendeteiger. Via Isobus kan nedfelleren jobbe sammen med GPS- baserte tildelingskart

Annonse

Salget av Samson TS er allerede i gang, selv om den offisielle lanseringen er i mai 2022.

Neste artikkel

Samson får seksjonskontroll