Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ny kompakt hjullaster fra Wee

Utstyrsleverandøren Wee lanserer en ny kompakt hjullaster fra Kina på 2,8 tonn.

Kompakt: Heracles H260 veier 2,8 tonn og er bygget i Kina. Nå skal den selges også i Norge.
Kompakt: Heracles H260 veier 2,8 tonn og er bygget i Kina. Nå skal den selges også i Norge.

Dette forteller Wee i en pressemelding.

– Heracles H260 er navnet på den nye hjullasteren som inngår i en størrelsesklasse som fortsatt er lite utbredt i Norge, mener maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

Heracles er en av de største kinesisk produsentene av anleggsmaskiner, med forhandlere over hele verden og en produksjonskapasitet på over 50 000 maskiner årlig. Etter flere års fravær relanseres nå hjullastermerket på det norske markedet. Heracles-produsenten står også bak søstermerket RWX, en serie gravemaskiner og hjullastere som Wee har forhandlet i Norge siden 2019.

Allsidig verktøy

Med lav svingradius, kraftige dekk og et komfortabelt førerhus er Heracles H260 en maskin som gjør god nytte i flere sammenhenger og under alle årstider. Likevel er den de mindre hjullasterne relativt lite utbredt i Norge, forteller maskinansvarlig i Wee.no, Jan Sigurd Bakken.

– Om vi sammenligner oss med våre naboland, har den kompakte hjullastere stått litt i skyggen av traktorer her i Norge. Med tanke på allsidigheten til hjullasteren er dette egentlig litt merkelig. En maskin som H260 er like godt egnet til drift av parkanlegg og bymiljøoppdrag som til byggeprosjekter eller håndtering av rundballer i landbruket. I dag er snømåking en av de viktigste oppgavene for hjullastere i denne klassen, forteller Bakken.

WeeHeracles H260HjullasterKina
WeeHeracles H260HjullasterKina
Annonse

Mye utstyr

Heracles er utstyrt med en Yanmar EURO-5 motor som yter 34,3 kW, noe som gir en løftekapasitet på 1500 kg. Hjullasteren kan rigges for varierte oppdrag med utstyr som skuffer, pallegafler, klyper, blandemaskiner eller beitepusser. Med blant annet ryggekamera og varme i styrehuset er H260 godt tilpasset lange oppdrag i kulda, og ønsker man å flytte den over distanse er størrelsen godt egnet til enkel frakt på henger bak en vanlig bil

– Heracles er et merke som selges i store deler av verden, og som blant annet har etablert seg i Sverige. I så måte er den godt tilpasset nordiske forhold både med tanke på komponenter og driftssikkerhet.

– Vi har tro på at markedet for kompakte hjullastere vil vokse i Norge i tiden som kommer, avslutter maskinansvarlig i Wee.no. avslutter Jan Sigurd Bakken.

Heracles H260 tekniske data:

Høyde: 236 centimeter

Bredde: 120 centimeter

Lengde: 473,5 centimeter

Motor: Yanmar 4TNV88C diesel

Effekt: Max. 34,3 kiloWatt

Egenvekt: 2850 kilo

Maks løftekraft: 1500 kilo

Maks fart:20 kilometer pr time

Pris: fra 270 000 + mva

Neste artikkel

HCP fikk Multione