Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Lanserer StarFire 7000

Den nye gule kula som kommer fra John Deere neste vinter gir nye muligheter innen presisjonslandbruk.

Starfire 7000StarfireJohn Deere GPS
Starfire 7000StarfireJohn Deere GPS

John Deere lanserer Starfire 7000. Den nye satellittmottakeren kan tar imot signaler fra ulike satellitter, med en nøyaktighet på 2,5 centimeter. Dette skjer uten bruk av basestasjoner eller andre korreksjonsdata. Den nye mottakeren tar imot signalene fra de amerikanske GPS-signalene og russiske Glonass-satellitter. Den tar den også imot signaler fra de europeiske Galileo- og de kinesiske Beidou-satellittene. Mottaket fra flere satellitter er gratis. Det gir bedre signalstyrke og mindre problemer med skygge fra trær. Den nye StarFire 7000 med SF-RTK satellittsignal byr også på fem års repeterbarhet f.eks av kjørespor, rask oppkobling og mindre behov for ekstrautstyr og abonnementer.

Sikres med pinkode

De nye antennene vil komme i en vanlig flyttbar versjon som kan flyttes fra maskin til maskin. En en innebygget versjon som bygges inn i maskinens tak fra fabrikken blir også tilgjengelig. Antennen er kompatibel med nye og eksisterende maskiner, og StarFire 7000 kan dermed brukes på alle John Deere-maskiner. For å redusere faren for tyverier av de flyttbare antennene, kan de utstyres med pin-koder eller låses fast mekanisk. Å ta løs antenna og ta den med inn, er også et godt og raskt alternativ. Den nye StarFire 7000 kan bestilles innebygget på skurtreskere i den nye X-serien fra modellår 2023, og den kan bestilles som universalløsning fra sommer/høst 2023.

Flyttbar:  Den nye antenna kommer i vanlig flyttbar verjon, og i en versjon som er bygd inn i traktortaket. Ulike metoder for å sikre antenna lanseres også som pinkodelås eller fysisk lås.
Flyttbar: Den nye antenna kommer i vanlig flyttbar verjon, og i en versjon som er bygd inn i traktortaket. Ulike metoder for å sikre antenna lanseres også som pinkodelås eller fysisk lås.
Annonse

Bygg ut etter behov

Brukere som starter med å bruke John Deere sitt SF1-gratissignal, får en presisjon på garantert under 15 centimeter, i praksis ofte rundt 3-5 centimeter. SF3-signaler gir en nøyaktighet på maksimalt tre centimeter og er repeterbart over tid gjennom en sesong på opptil ni måneder. Ved bruk av RTK - Real Time Kinematic-signaler, får man et korreksjonssignal fra en posisjonstjeneste eller en basestasjon. Da kan man i praksis bruke samme kjøre sporene år etter år.

Neste artikkel

MF sikret seg august