Dette forteller selskapene i en pressemelding. Den autonome traktoren, eller redskapsbæreren som produsentene omtaler den som har gjennom fjoråret vært testet i jordarbeiding, pløying, såing, slått, høyvending og strenglegging. Krone vil integrere maskina i sine systemer for grovforhåndting, mens Lemken tar hånd om jordarbeidingen.
Omfattende sensorikk
Maskina jobber med en rekke sensorer som overvåker omgivelsene og tilkoblet redskape. Dette gir sikkert arbeid, og ikke minst sikrer det at arbeidet utføres optimalt. Maskinoperatøren styrer og overvåker enheten med en mobil enhet, og kommuniserer via agrirouter som er en etablert kommunikasjonsstandard. Det som er litt spesielt, er at maskina i hovedsak styres fra redskapet, og ikke motsatt. Produsenten mener dette er nødvendig for å oppnå best mulige resutlater. Kommunikasjonen mellom bæremaskin og redskap er basert på lang efaring i bruk av ISOBUS og TIM fra både Krone og Lemken maskiner. Dermed deler redskap og bæremaskin i praksis alle typer data.
En rekke fordeler
Selskapene bak Combined Power påpeker at konseptet også vil være med på å møte de stadig større problemene med å skaffe erfaren arbeidskraft i landbruket. I stedet for å tilbringe timevis i traktorsetet, kan bonden være agronom og systemoperatør, og bruke tiden sin på å overvåke arbeidet, som utføres av en robot-traktor med høy og jevn kvalitet på arbeidet. Det pågår et intensivt forsøksprogram, som medfører arbeid under ulike forhold. Samarbeidet involverer en rekke bønder og maskinsasjoner, og kommer til å fortsette gjennom inneværende år.
.