Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Fendt øker skurtreskersalget

Fendt solgte nesten 20 skurtreskere i Norge i 2021, noe som gir merket en markedsandel på over 20 prosent. De har dermed blitt en av de store aktørene på skurtreskere i det norske markedet.

Øker: Fendt øker markedsandelen sin, og solgte 19 skurtreskere i Norge i fjor.
Øker: Fendt øker markedsandelen sin, og solgte 19 skurtreskere i Norge i fjor.

Dette forteller Eikmaskin i en pressemelding. Fendt øker sitt salg av skurtreskere i Norge med mer enn 500%. Med 19 solgte treskere gir dette Fendt en markedsandel på over 20%.

- Våre selgere har gjort en utmerket jobb med å selge de fantastiske treskermodellene fra Fendt. Det er gledelig at vi nå i 2021 har skaffet oss mange nye og fornøyde ambassadører på Fendt treskere, sier Ole Jørgen Baarlid i Eikmaskin.

Ikke de helt minste

Skurtreskere deles inn i fire ulike klasser, og Fendt har ikke skurtreskermodeller i den minste klassen.Den minste E-serien starter i 5-risters klassen. Med 18 solgte femristertreskere i Norge er 1 av 2 solgte treskere i denne klassen en Fendt. Det er to modeller som peker seg ut; Fendt 5225E er en enkel og pålitelig tresker med god kapasitet i økonomisegmentet. Den andre, Fendt 5255L PL er en mer avansert maskin, som har har avvatringssystemet ParaLevel som vatrer seginntil 20 % i sidehelling. Dette er en allsidig modell for de som har behov for stor treskekapasitet og varierende arrondering forteller Eikmaskin i pressemeldingen.

Annonse

Også av de store

Fendt har klart å oppnå 50% markedsandel i klassen for rotor og hybridtreskere. Dette markedssegmentet for de aller største maskinene, delte de med Claas. IDEAL sitt rotorprinsipp med lange rotorer og skånsom behandling av halmen fungerer særdeles godt i Norge.

- Denne treskeren har rett og slett en rå kapasitet, understreker Baarlid.

Eikmaskin kan også skilte med en god markedsandel for Massey Ferguson, som jo har det samme produktsortimentet. Med 11 solgte skurtreskere og 12% markedsandel havner Massey Ferguson også på pallen.

Eikmaskin AS importerer og distribuerer Fendt og Massey Ferguson skurtreskere i Norge.

Bra salg: Massey Ferguson solgte 11 skurtreskere i Norge siste år.
Bra salg: Massey Ferguson solgte 11 skurtreskere i Norge siste år.

Neste artikkel

John Deere vant i september