Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

BRI overtar Kuhn fra Eikmaskin

Verdens største frittstående produsent av landbruksmaskiner skal forhandles av Bjørn Rygg Industrier.

BRI Agri og Bjørn Rygg overtar importen og distribusjonen av Kuhn sine produkter til Norge. Arkivfoto
BRI Agri og Bjørn Rygg overtar importen og distribusjonen av Kuhn sine produkter til Norge. Arkivfoto

Kuhn har i årtier vært en del av Eiksentrenes portefølje, men de siste årene har AGCO blitt en stadig større konkurrent for Kuhn internt i Eikmaskin.

Nå overtar BRI importen av Kuhn, og etablerer et stort Kuhn-senter i Hedmark. Graslinja til Kuhn har vært en sterk merkevare på det norske markedet, men Kuhn har også produkter innen jordarbeiding, landskapspleie, så- og sprøyteknikk.

– Ved å etablere et sterkt fokus på sluttkunde har vi som ambisjon å fortsette veksten til Kuhn i Norge. Vi er fortsatt i en oppbyggingsfase, men er motiverte og klar til å bygge opp en av Norges største aktører innen landbruksmaskiner. I denne planen ble Kuhn en veldig viktig partner sier, sier Bjørn Rygg, som er konsernsjef i BR Industrier AS i en pressemelding.

– BRI har alltid sett muligheter innen landbruk. Med lang og industriell erfaring har vi absolutt tro på at landbruket har en viktig plass også i fremtiden, vi skal være med på denne reisen, sier han.

I Norge er det graslinja Kuhn er aller mest kjent for. Foto: Produsenten
I Norge er det graslinja Kuhn er aller mest kjent for. Foto: Produsenten

Kuhn har en stor park av maskiner på det norske markedet, og særlig grasmaskiner og rundballepresser står sterkt. Nå vil BRI etablere et Kuhn Center for å bidra til en fortsatt positiv utvikling for merket i Norge.

– Vi kan nå enda mer rendyrke merkevaren gjennom å sikre både gode salgsprosesser og ikke minst fortsette å tilby et velfungerende servicemarked. På tross av at selskapet vil drive direktesalg skal det også etableres en forhandlerstruktur slik som tidligere, og her er alle som ser potensialet lokalt hos seg velkommen til å ta kontakt. De som blir en del av Kuhn distribusjonen vil ha en storstue for Kuhn på Hedemarken Landbrukspark, hvor det til enhver tid vil være en sesongaktuell Kuhn-utstilling innendørs på hele 1000 kvadratmeter. I tillegg vil hovedadministrasjonen til selskapet selvfølgelig samles her, heter det i pressemeldingen.

– For å kunne sikre en langsiktig tilstedeværelse i det norske markedet, vet KUHN av erfaring at modellen med Kuhn Center er å foretrekke, og da spesielt når tilgangen på større forhandlerstrukturer som begrenser salget av hele Kuhn produktsortimentet et faktum. BRI sine ambisjoner matcher perfekt med hva vi ser etter hos en industriell investor og som i tillegg tror sterkt på konseptet, sier Benjamin Hommaire, salgssjef hos Kuhn.

Kuhn har også produkter innen så- og sprøyteteknikk, jordarbeiding og landskapspleie. Arkivfoto
Kuhn har også produkter innen så- og sprøyteteknikk, jordarbeiding og landskapspleie. Arkivfoto

Kuhn Center Norge vil være operativt fra 1. november 2019 og selskapets to eksperter er allerede rekruttert. Begge disse personene har lang erfaring med Kuhn fra tidligere, siden begge er rekruttert internt fra Jæren Traktorsenter.

Andreas Berg og Bjørn Egil Bøe har begge mer enn 15 års erfaring som selgere i Eik-kjeden, henholdsvis hos Eik Senteret Furnes og Eik Senteret Klepp.

Neste artikkel

Eiksenteret Lier flytter