Det melder selskapet i en pressemelding. Samson Group As sier takk til Swedish Agro Machinery for 5 års godt samarbeid. Offisiell sluttdato vil være 22 juni 2022, men kundene vil også i fortsettelsen kunne velge å kjøpe reservedeler og få utført sin service hos Swedish Agro Machinery sine forhandlere. Swedish Agro Machinery er et heleid datterselskap av Danish Agro Machinery, på lik linje som den norske importøren, Norwegian Agro Machinery.

Konsekvens av oppkjøp

Samson forsikrer at det aldri var hensikten å gjøre endringer i samarbeidet med Swedish Agro Machinery, men at overtakelsen av Gøma As også førte til denne endringen.

-Swedish Agro Machinery har gjort et godt arbeid for oss i Samson, med blant annet oppbygging av en salgs og serviceorganisasjon med egne Samson-eksperter. Det takker vi de virkelig for, sier Group Market Director i Samson Gruppen Peter Thorn, og fortsetter:

-Det var aldrig hensikten at vårt samarbeid med Swedish Agro Machinery skulle avsluttes. Men da vi fikk muligheten til å overta Gøma AS, som allerede er sterkt til stede i Sverge ble det en naturlig konsekvens, sier Thorn i pressemeldingen

Både Peter Thorn og direktør i Swedish Agro Machinery, Hans-Christian Ripa, understreker i pressemeldingen at den gjeldende distribusjonsavtaler gjelder inntil den offisielle datoen for avslutning.

Det er ikke kjent om dette vil påvirke kunder i Norge.