Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Zetor vokser i østen

Inngår samarbeid med indiske VST traktor

VST skal være en av Indias ledende produsenter av traktorer. (Foto: Produsenten)
VST skal være en av Indias ledende produsenter av traktorer. (Foto: Produsenten)

Tsjekkiske Zetor går nå i samarbeid med VST traktor i india for å utvikle en helt ny traktorlinje, tiltenkt markedene i Østen.

Den nye serien skal bygges spesielt for det indiske jordbruket, men Zetor vil på sikt etablere eksportkanaler for traktoren til resten av Asia og Afrika. Mens vi her på berget selger mellom 3200-3400 traktorer hvert år, er India et av verdens største markeder for landbruksmaskiner med et salgsvolum på vanvittige 668.000 traktorer i 2018.

Annonse

Zetor har tradisjonelt hatt et godt fotfeste i landet. I 60-,70-, og 80-årene ble det eksportert titusenvis av traktorer fra den Tsjekkiske fabrikken, ved siden av en stor lisensproduksjon hos HMT traktor.

Salgs- og markedsføringskanalen Zetor India ble opprettet i 2014. VST traktor har på sin side, førstehåndskjennskap i det lokale markedet, og er en av landets ledende produsenter av traktorer opp til 30 hestekrefter. Målet med samarbeidet er å utvikle en traktortype med mer enn 36 hestekrefter.

Zetor har også etablert salgskanaler i Russland. I løpet av 2020, skal det ifølge produsenten, leveres flere hundre traktorer til landet.

Neste artikkel

John Deere drar på i mars