Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Voksen kompaktlaster fra Avant

Modell 860i konkurrerer i hjullastermarkedet

(Foto: Lars Raaen)
(Foto: Lars Raaen)

Kompaktlasterne fra finske Avant har opparbeida seg godt fotfeste særlig hos norske husdyrbønder. Under Park- og anleggsmessa på Lillestrøm viste Felleskjøpet fram det nye flaggskipet Avant 860i med 57 hestekrefter, løftehøyde på 3,5 meter og løftekraft på 1900 kilo.

Avant 860i henter kreftene fra en firesylindret Kohler dieselmotor. Med hydraulikkapasitet på 80 liter per minutt over to oljepumper skal maskinen være fleksibel i bruk med hydraulisk krevende redskap. Hvert enkelt hjul er utrusta med en hydrostatisk drevet Polclain drivmotor. De fleste av maskinens funksjoner betjenes over en joystick til høyre for førersetet. Egenvekta er på 2540 kilo med bøyle.

– Avant 860i er såpass kraftig at den vil kunne konkurrere i hjullastermarkedet. Fortrinnet til Avant er en moderat pris og høy fleksibilitet. Med et redskapsprogram med over 200 forskjellige sorter utstyr, dekker Avant de fleste behov innen park, anlegg og landbruk, forteller produktsjef for Avant hos Felleskjøpet Syed Jawad Shah.

Annonse

Shah har tro på at maskinen vil appellere særlig godt til kunden som bruker kompaktlasteren både hjemme på gården som i snørydding og lignende veivedlikehold

– 860i er en allsidig maskin takket være god rekkevidde, store hjul og høyere bakkeklaring. Dessuten har den makshatighet på 30 kilometer i timen, og er dermed rask å forflytte under for eksempel snørydding. Modellen kan leveres enten med bøyle eller med tett hytte. I sistnevnte er Air Condition standardutstyr, og AC’en monteres enten på taket eller i bakveggen på hytta. Dette gjør det mulig å holde totalhøyda lav, samtidig som at en beholder et behagelig førermiljø sommer som vinter, avslutter Shah.

Joysticken i Avant 860i betjenter åtte av maskinens funksjoner. (Foto: Lars Raaen)
Joysticken i Avant 860i betjenter åtte av maskinens funksjoner. (Foto: Lars Raaen)

Neste artikkel

Metsjö med megahenger