Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Viste fram ny Puma – og lokket med mer

Case IH avslørte at ny traktorserie er på vei.

Case IHs nye Puma-serie inneholder seks modeller, fra minstemann 150 til toppmodellen 240. (Alle foto: Espen Syljuåsen)
Case IHs nye Puma-serie inneholder seks modeller, fra minstemann 150 til toppmodellen 240. (Alle foto: Espen Syljuåsen)

Traktor på SIMA: Case IHs pressekonferanse på Sima fokuserte i all hovedsak på to områder – store, sterke traktorer og nyheter innen presisjonsjordbruk. Produkter og tjenester innenfor sistnevnte har Case IH samlet under paraplyen ved navn Advanced Farming Solution (AFS).

Bedre RTK-dekning

RTK+ er navnet på traktorprodusentens nye tilbud av korreksjonssignaler, med to centimeters feilmargin. I vårt naboland Danmark har CNH satt opp en rekke basestasjoner, som sender ut disse signalene. Tilsvarende har de også CNH-forhandlere gjort i USA, og begge steder er signalene åpne for alle traktoreiere uavhengig av om de kjører Case IH eller New Holland, men selvsagt mot betaling.

Sammenlignet med tidligere er det nye nivået RTK-signaler mer stabile, og attpåtil mer nøyaktig. Dette takket være flere basestasjoner, sammenkobling av ulike stasjoner og nye hukommelsesfunksjoner i systemet. RTK+ er dog ikke så aktuelt for norske kunder, da vi allerede har RTK-signaler tilgjengelig på markedet via Kartverket.

Trådløs opplasting av filer

I telematikkens verden kunne Case IH by på flere nye funksjoner, tilgjengelig for alle modeller fra Maxxum opp til Magnum, samt Axial-Flow treskere. Nå kan servicemannen gi føreren instruksjoner og veilede til optimal utnyttelse av maskinen, fra verkstedet. Dette er mulig da informasjon og data fra traktoren overføres via mobilnett. Informasjon man tidligere måtte bruke en minnepenn for å ta med seg videre, lastes nå automatisk opp til nett, og man kan dermed enkelt laste inn filene i en annen traktor. System kaller Case IH «remote farm management».

Nye Puma kommer til Norge i mars

Etter gjennomgangen av regnskapstall, utviklingstrekk og nevnte teknologiske finesser, var det endelig klart for lansering av nye traktormodeller. Som forventet var det en ny Puma-serie som fikk sin offisielle lansering på Sima, med seks modeller fra 150 til 240 hestekrefter i nominell effekt. Det er to færre enn i dagens serie.

Toppmodellen i den nye Puma-serien yter inntil 270 hestekrefter, inkludert ekstraeffekt. Nominell effekt er som modellbetegnelsen antyder, 240 hestekrefter.

Serien leveres med tre transmisjonsalternativer, ny frontrute i ett helt stykke, nytt tak og nye LED-arbeidslys. Grammers sete med nakkestøtte som kan skyves til siden, som ble lansert på Agritechnica 2013, er et av setealternativene. Ønsker man enda mer komfort heter det dyreste setealternativet Maximo Evolution, et læresete med både ventilasjon og varme.

Inntil 14 LED arbeidslys kan leveres på nye Puma.

Som første land i Europa får vi her i Norge anledning til å prøve den nye Puma-serien, for fra 2. mars legger A-K maskiner ut på demo-tur.

Helt ny serie på vei

Helt til slutt på pressekonferansen lettet Case IH på sløret angående deres videre lanseringer i Europa. På Agritechnica skal de nemlig lansere en helt ny serie, som plasserer seg mellom dagens Puma og Magnum-serie. Ikke uventet ble det stilt spørsmål om flere detaljer, men foreløpig må vi klare oss med dette bilde:

RELATERTE ARTIKLER OM CASE IH:

CNH tar over som sterkeste trinnløse firer

Nye Maxxum vist i USA

Tar med nye Puma på norgesturné i mars

Ny Puma-generasjon lansert

Annonse

Case IH Magnum vant Årets traktor for andre gang

Video: Prøvekjøring av Case IH Puma 130 CVX

Magnum fornyes og forsterkes

Hyttefjæring til Case IH Farmall U Pro

Et nytt steg for Farmall C

ANDRE NYHETER FRA SIMA:

Disse vant prisene for innovasjon på Sima

MFs nye 7700-serie lansert

Eksklusive MF-forhandlere i Europa

To tilskudd til Claas Arion 800

Claas tildelt pris for hyttetak

Debut for britisk-svensk samarbeid på Sima

Viste fram ny Puma – lokket med mer

New Holland fornyer fra topp til tå

Trinnløs NH T5 lanseres i 2017

Mitas kjører uten luft

Sterkere koreaner på vei

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin