Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: WF trac – den ultimate skogstraktoren

Én traktor løser alle oppgaver hos Rena Forst.

Tre år har gått siden vi besøkte Tim Knackstedt og hans firma Rena Forst for første gang. Den gang var både maskinparken og oppdragsmassen i vekst, men etter at myndighetene bestemte seg for å fjerne tilskuddet til energiflis i 2014, har Tim måtte omstille bedriften.

Nå består hverdagen av færre hogstoppdrag ute langs veier, jordekanter og beiter, og mer i flising av innkjøpt virke. For å redusere maskinkostnadene har Tim derfor valgt å bytte ut WF Trac-en sin, denne gang med en firehjulsversjon, som han blant annet kan koble opp med en firehjuls tømmerhenger, eller rigge med kran og hogstaggregat.

Resultatet er at han da har fått en perfekt multimaskin, som både kan fungere som hogstmaskin, lassbærer og foran flishuggeren.

Annonse

Les mer om Tim og Rena Forst i Traktor nummer 1. Er du ikke abonnent kan du kjøpe Traktor i løssalg fra 3. mars. Ønsker du å få bladet rett i postkassa, kan du bestille abonnement her. Det er også mulig å kjøpe enkeltsider eller utgaver av magasinet Traktor digitalt.

LES OGSÅ: Er dette Norges råeste skogsvideo?

NB: I reportasjen på trykk (side 22) står det at den nye WF trac-en har samme transmisjon som Fendt. Dette er ikke riktig, WF trac 2460 har ZF S-Matic 200 transmisjon, mens Fendt har egenutviklet transmisjon.

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin