Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Trehjuls-Valtra lager såbed i Nederland

Sørger for jevn pakking og ideelle forhold for sølvløken.

Bønder og entreprenører fra Nederland har lenge vært kjent for å bygge om standard landbrukstraktorer til trehjulinger, eller såkalte “triker”. Ifølge informasjonen som følger med denne videoen, som du kan se nederst i saken, er området Noordoostpolder, som ligger midt i landet, et sted hvor dette er spesielt populært.

Presise såbed

Grunnen er at bøndene her er avhengige av å lage meget presise og jevne såbed, fordi de dyrker store mengder krevende grønnsaker, som for eksempel løk.

I videoen er det en Valtra N174 Direct SmartTouch som har blitt bygd om, og her er det sølvløk som skal såes. De to tett monterte hjulene i fronten er plassert foran traktorens opprinnelige front, for å gjøre plass til kultivatorer der framakslingen opprinnelig satt. Den fremskutte forstillinga har mekanisk overført drift, noe den får ved hjelp av mellomakslingen som tidligere drev de originale framhjulene.

Kobles ut ved veikjøring

Annonse

På grunn av ombygginga må akslingen fjernes manuelt for å koble ut framhjulsdrifta, og dette gjøres ved veitransport. Grunnen til at man kjører med firehjulsdrift er ifølge informasjonen til videoen å unngå sluring på bakhjula som følge av at man må “skyve” framhjula foran seg, noe som kan ødelegge såbedet.

De tre kultivatorene i fronten er bygget av maskinbedriften Ruud Borgijink Technische Dienstverlening (RBTD), mens såbedskultivatoren bak er en hybrid med komponenter fra Steketee og Cappon, samt noen hjemmelagde deler.

Neste artikkel

Valtras A-serie får powershift