Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Slik fungerer en Telma-brems på traktor

Bli med våre journalister ut på prøvekjøring.

På Agroteknikk i fjor høst var det stor konkurranse blant traktorimportørene om å vise fram en ny teknisk finesse, som ellers er godt kjent fra både lastebiler og busser. Retardere fra franske Telma leveres i Norge av GKN, som sammen med Kongsberg Devotek tilpasser den elektromagnetiske bremsen for bruk på traktor.

På Lillestrøm viste både A-K maskiner, Eikmaskin og Felleskjøpet hver sin. Sistnevnte viste vel og merke to versjoner, den ene koblet i trepunkten foran, den andre fastmontert i nesa. Landbruksentreprenør Jon Odenrud fra Sør-Fron i Gudbrandsdalen fikk tidligere i vinter teste begge versjonene, og da Traktor-redaksjonen fikk vite at det stod to ferdig rigga demo-traktorer klare på tunet hans, tok det ikke mange lang tid før to karer stod på pletten, klare for litt testkjøring. I videoen øverst i saken forteller vi deg hvordan det hele fungerer, og deler våre erfaringer etter en dags bruk.

Les mer om Telma-brems og Jon Odenruds erfaringer med denne bremsemetoden i Traktor nr.2. I magasinet presenterer vi også Odenruds interessante test der han sammenlignet traktorer med eksosbrems mot to traktorer med Telma-brems. Magasinet er i abonnentenes postkasser mot slutten av denne uka, og kommer i løssalg ei uke etter. Ønsker du også å få bladet rett i postkassa, kan du bestille abonnement her. Det er også mulig å kjøpe enkeltsider eller utgaver av magasinet Traktor digitalt.

LES OGSÅ: Bedre bremser for transport-traktoren

SE VIDEO AV ANDRE PRØVEKJØRINGER FRA TRAKTOR:

Annonse

Fendt 313 S4

JCB Fastrac 4220

Massey Ferguson 7718

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin