Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Kubota lanserer sin største traktor noensinne

– M8- serien er klar for det nordamerikanske markedet

Kubotas nye M8-serie leveres i to modeller på 190 - og 210 hestekrefter. (Foto: produsenten)
Kubotas nye M8-serie leveres i to modeller på 190 - og 210 hestekrefter. (Foto: produsenten)

Som tidligere omtalt her på Traktor.no, har japanske Kubota inngått samarbeid med Buhler Industries, den canadiske produsenten bak monstertraktorene Versatile.

På kun snaue fire måneder, har produsentene fått stabla på beina en ny traktormodell med Kubota-merket på panseret. Den nye serien bærer navnet M8, og vil leveres i to modeller - M8191 med 190 hestekrefter, og M8211 med 210 hestekrefter.

Lanseringen av traktoren skjedde i Canada natt til i dag. Foreløpig er modellen klar for det nordamerikanske markedet, men det vil bli spennende å se hva som skjer inn mot den Europeiske kunden i tida framover.

Amerikaner under panseret

M8 er utstyrt med sekssylindrede motorer fra Cummins på 6,7 liter. Motoren imøtekommer utslippskravene Stage V, og har turbo med variabel ladetrykkgeometri. Egenvekta er oppgitt til 8850 kilo, med en akselavstand på i underkant av 2,9 meter.

Løsninger hentet fra M7

Traktorene kan som lillebrødrene i M7-serien, utstyres med enten semi-powershift, eller trinnløs transmisjon, og leveres med maks. hastighet på 40 km/t som standard. Begge alternativene kan leveres med 50 km/t makshastighet som ekstrautstyr. Kraftuttaket har fire hastigheter som standard, og har el. hydraulisk betjening. En kan velge mellom to forskjellige hydrualikkonfigurasjoner, enten med pumpekapasitet på 120 l/min, eller 160 l/min. Løftekapasiteten i trepunkten er på 5560 kilo, men kan oppgraderes til 7050 kilo.

(Foto: produsenten)
(Foto: produsenten)

Nytt førermiljø.

Hytta på traktoren skal ifølge produsenten, være oppgradert på det fleste punkter. Luftsete og mekanisk klimanelegg leveres som standard, men kan oppgraderes til halvaktiv avfjæring med skinnsete og et automatisk klimaanlegg. De fleste av traktorens funksjoner nås fra multifunksjonsspaken på høyre armlene, og det skal være lagt vekt på å sikre ei intuitiv betjening.

SE LANSERINGSVIDEOEN HER:

Neste artikkel

Topcon skal styre Kubota