Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Dette er Lantmännen-saken

Traktor oppsummerer - hva har skjedd og hvordan er ståa?

Et strategivalg hos det svenske felleskjøpet, Lantmännen Maskin, utløste denne uka et jordskjelv – ikke bare for Norge – men for hele den nordiske landbruksmaskinbransjen. Lantmännen Maskin AB kommer til å avslutte samarbeidet med Claas, for i stede satse fullt og helt på Agcos produktsortiment.

I byttehandelen med Agco, der Lantmännen Maskin AB tar over importen av Massey Ferguson i Sverige, gir Lantmännen Maskin AB samtidig ansvaret for salg og import av Valtra i både Danmark og Norge, over til Agco selv. Det innebærer for Norges del at Eikmaskin overtar Valtra, mens Claas blir overlatt til seg selv. Som importselskap i Norge trekker nemlig Lantmännen Maskin AB seg ut, og avvikler trolig det norske datterselskapet Lantmännen Maskin AS i løpet av 2016.

I videoen øverst i saken hører du hvordan Traktor-journalist Espen Syljuåsen, som har jobbet tett med saken de siste dagene, oppsummerer det som har skjedd.

NB: I en tidligere versjon av videoen, forklarte Espen feil om hvordan eksisterende Claas-kunder skal serves i fremtiden. Alle Akershus Traktor-avdelinger, og også alle de Läntmännen Maskin-forhandlere som blir med inn i Eik, vil i overskuelig framtid serve sine eksisterende Claas-kunder med deler og service, men ikke drive nysalg etter overgangen til Eik-kjeden.

- Samtidig er det viktig å påpeke at alle dagens Lantmännen Maskin-forhandlere vil følge opp sine kunder i framtiden, uavhengig av produkt, framhever Christian Rafn Schmidt, administrerende direktør i Lantmännen Maskin AS.

ALT OM LANTMÄNNEN MASKINS NORGES-EXIT:

VIDEOKOMMENTAR: Dette er Lantmännen-saken

Claas ut av Lantmännen Maskin

Valtra går over til Eikmaskin

Valtra og Fendt i sammen

Derfor gifter Lantmännen seg med Agco

Akershus Traktor blir en del av Eik-kjeden

Motsatt vei for Claas i Finland

Annonse

Ingen dialog mellom HCP og Claas

Norges høyeste markedsandel på Claas

Første Claas-forhandler er klar

Lantmännens største private forhandler velger Claas

Agco gjentar svensk giftemål i Tyskland

Sverige går foran i Agcos nye strategi

SE VIDEOINTERVJU MED DE SENTRALE AKTØRENE:

Christian Rafn Schmidt - adm. dir. Lantmännen Maskin AS

Trond Kjempekjenn - adm. dir. Eikmaskin AS

Christian Devantier - direktør for distribusjon for AGCOs produkter i Norden og Baltikum

Jens Skifter - regionsjef i Claas

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin