Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Claas Lexion setter verdensrekord

Høsta 43,7 tonn per time med ristertresker!

Med et høsteresultat på 43,7 tonn per time, innfrir Claas Lexion sine lovord om en enestående kapasitet. (Foto: Lars Raaen)
Med et høsteresultat på 43,7 tonn per time, innfrir Claas Lexion sine lovord om en enestående kapasitet. (Foto: Lars Raaen)

Det nye og tidligere omtalte treskeverket Aps Synflow Walker i Claas Lexion, har lovet 25 prosent kapasitetsøkning i forhold til tidligere generasjoner av stortreskeren. Det tyske landbruksmagasinet Profi satt påstanden på prøve, og det med resultater som viser at produsenten ikke bare farer med tomme ord.

Den 9. august ble den største ristermodellen, Claas Lexion 6900 testa i en 1100 dekar stor høsthveteåker av sorten Tobak. Skurtreskeren var utstyrt med skjærebord av typen Convip med 10,8 meters arbeidsbredde og styresystemet Cemos Automatic. Sistnevnte skal regulere utskillelsen av restkorn kontinuerlig, og tilpasser maskinen permanent til innhøstingsforholdene.

Treskinga tok til i noe ugunstige forhold fra morgenen av med regn i luften, men allikevel viste høstingssresultatet seg å være svimlende 43,7 tonn per time i det klokka slo 13.03 samme dag. Totalt ble det treska 345 dekar med ei gjennomsnittlig avling på 1015 kilo per dekar.

Vanninnholdet varierte fra 16,6 til 19,3 prosent, med et gjennomsnitt på 17,5 i følge Profi. Sjåføren kjørte hele tiden med Cemos Automatic, og hastighetsreguleringa Cruise Pilot aktivert. Registrer spill lå mellom 0,8 og 1,0 prosent, med et dieselforbruk på 1,55 liter per tonn.

Årsaken til Lexions store kapasitet, skal blant annet komme av at man har satt inn en ekstra separasjonssylinder foran halmtrommelen, samt at man har økt diameteren til slageren fra 600 til 750 millimeter, heter det seg fra produsenten.

Se video av maskinen i aksjon her:

Neste artikkel

Feirer jubileum med spesialutgave