Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

VIDEO: Case IH «Optum-aliserer» sortimentet

Lanserer ny serie mellom Puma og Magnum.

I effektsjiktet mellom Puma og Magnum lanserer nå østerrikske Case IH nyheten Optum CVX. Serien vil inneholde to modeller, med henholdsvis 271 og 300 hestekrefter i nominell motoreffekt. Toppmodellen Optum 300 CVX yter 313 hestekrefter i maksimal effekt, samt et maksimalt dreiemoment på 1 282 Nm. Verdt å merke seg er at serien ikke har noe ekstraeffekt slik som på Puma-serien - her er samtlige hestekrefter tilgjengelig til en hver tid.

Tidligere i sommer var Traktor i Tyskland for å se og prøvekjøre nyheten – se video øverst i artikkelen.

Større dekk får plass

Optum blir en viktig brikke for å ta opp konkurransen særlig mot John Deeres 7R-serie og Fendts 800-serie, som er populære traktorer blant landbruksentreprenører rundt i Europa. I Optum får man mer effekt i en noe forlenget Puma-kropp, samtidig som man får anledning til å overføre mer av kreftene til bakken via muligheten for større hjulutrustning.

– Her får man plass til dekk som er inntil 2,15 meter høye, eksempelvis dimensjonene 710/75R42 eller 900/60R42 som kan leveres fra fabrikk, opplyser Dan Stuart, markedssjef for Case IH.

Verdt å merke seg er at traktoren med sistnevnte dekk blir 2,99 meter bred, mens man med 710/75R42 kommer innunder grensa på 2,55 meter. Optum er tilgjengelig med både ordinær, stiv aksling, samt «bar-aksling» der man kan justere sporvidden.

Kun katalysator-rensing av eksos

Traktorens oppetid skal være blant klassens beste, blant annet grunnet den 630 liter store dieseltanken som gjør at traktoren skal kunne kjøre med 75 prosent motorbelastning i 12 timer. Tanken for eksosrensevæske er på 96 liter, og skal således rekke til at man kan fylle for hver tredje dieselpåfylling.

Forbruket av adblue er oppgitt til mellom 5 og 9 prosent av drivstofforbruket, opp fra mellom 3 og 7 prosent, som det var på motorene som overholdt Stage III B.

Under panseret sitter det som før en 6,7 liter stor FPT-motor, som ved hjelp av HI-eSCR renser eksosen til å overholde utslippskravet Stage IV. Renseprosessen utføres uten bruk av eksosresirkulering eller partikkelfiltre, kun ved bruk av ulike katalysatorer.

I tillegg til SCR-katalysatoren og en vedlikeholdsfri DOC-katalysator (Diesel Oxidation Catalyst), ser også en CUC-katalysator dagens lys. Forkortelsen står for Clean Up Catalyst, og CUC-katalysatoren har som oppgave å fjerne NH3, bedre kjent som ammoniakk eller ammonium. I Stage IV / Tier 4 Final er det nemlig ikke bare NOx-gassene som må brytes ned, men også ammonium. Ammonium oppstår blant annet i reaksjon med adblue, og CUC-katalysatoren vil således plasseres rett etter SCR-katalysatoren.

Turboen i Optum har variabel geometri, og leverer et høyt dreiemoment allerede fra lavt turtall. Sammenlignet med to turboer skal dette være en raskere og bedre løsning, mener Case IH.

– I tillegg kan vi tilby det lengste serviceintervallet i denne effektklassen, framhever Stuart.

Serviceintervallet for motoren er 600 timer, mens den for hydraulikk og transmisjon er 1 200 timer.

Redusert tomgangsturtall

Av ytterligere motorendringer, er tomgansturtallet redusert fra 850 til 650 o/min. Ventilene er nå konstruert i et nytt materiale, i tillegg har toppen endret design for å tåle høyere innsprøytningstrykk.

Den største endringen er derimot i bunn av motoren, der den nedre delen av motorblokka og bunnpanna nå er forsterket, slik at man får redusert belastningene, samt økt bærekapasiteten. Nå er ikke lenger selve motorblokka, men kun bunnpanna en bærende del av traktorens chassi.

–Kundene til denne traktoren vil utover å bruke den til veitransport, også belaste den hardt ute i felt med fronthydraulikk, tvillinghjul etc. Derfor denne nye sterkere oppbygning, forklarer Kristian Refnov, markedssjef for Case IH i Norden og Baltikum.

Bakakselen har eksempelvis en tillatt aksellast på 11 650 kilo, og traktoren har en tillatt totalvekt på 16 000 kilo.

Optum-modellene kan belastes med tre tonn mer enn de største Puma-modellene, som har en tillatt totalvekt på 13 000 kg. Optums egenvekt oppgis til om lag 11 000 kilo.

Avanserte ABS-bremser

Av transmisjoner til Optum er det kun ett alternativ – Case IHs trinnløse girkasse. Inne i denne er det fire mekaniske trinn, som man derimot kjenner lite til grunnet dobbelkløtsjer.

Man kan derimot velge mellom en 40- eller 50-kasse, begge med redusert turtall ved toppfart. Faktisk kan man kjøre i 53 km/t ved kun 1 600 o/min, lover produsenten. Bakover er topphastigheten for Optum 27 km/t.

Når det kommer til bremser kan Optum som den andre serien hos Case IH, leveres med blokkeringsfrie bremser (ABS). ABS-bremser forutsetter at man samtidig bestiller luftbremser, og kan også leveres med en ytterligere software-pakke, der man får det indre bakhjulet til å gå saktere ved krappe svinger, og dermed reduserer svingradiusen.

– Med de avanserte ABS-bremsene begynner det indre bakhjulet å bremse fra en viss styrevinkel når man svinger. Det blir som om man skulle brukt styrebremsen, men fordelen er at bremsene med dette systemet åpner igjen på en brøkdel av et sekund, og dermed ikke river opp noe jord på vendeteigen, forklarer Christian Ramnek, opplæringsansvarlig ved Case IH-fabrikken i St. Valentin.

Ranmek opplyser videre at systemet kan justeres i flere aggresivitetstrinn.

En annen nyhet på Optum er automatisk hydraulisk parkeringsbrems, som aktiveres blant annet ved motorstans.

Kraftig motorbrems

Om det ikke var nok bremsemuligheter, har man en ytterligere avkrysningsmulighet i utstyrslista. Eksosbremsen til Optum er av det avanserte slaget, med totalt fire ulike koordinerte funksjoner.

– Når man trykker på eksosbremsen, som er en egen pedal, kuttes innsprøytinga av drivstoff med en gang. I tillegg lukkes eksosspjeldet i turboen, for å skape baktrykk på stemplene. Det tredje som skjer er at kjølevifta, uansett hvilken versjon man har, går i arbeidsposisjonen for å levere maksimal effekt. Den fjerde som skjer er at skovlende i den variable turboen endrer posisjon til maksimal luftlevering, og totalt gir dette en økt bremseeffekt på 30 kW, forteller Ramnek, og legger til at motorbremsens aggresivitet har tre ulike trinn.

Annonse

Traktor fikk prøvekjøre Optum 300 CVX med en treakslet dumperhenger, dog helt tom, og kan understreke på at bremsene hadde god effekt. Et godt hjelpemiddel om du kjører mye transport, kort og godt.

Angående kjølevifte-alternativene Ramnek nevner, står man mellom å velge en standard Vistronic-vifte, som roterer uavhengig av motorturtall, men som styres av motorens styringsenhet (ECU). Ellers kan man bestille en vifte der man kan reversere viftebladposisjonen for å rense radiatorene, samt automatisk justere vinkelen på viftebladenes for å øke eller redusere luftmengden.

Dekktrykkovervåking

Framakselen på Optum er hentet fra storebror Magnum, og kommer som standard med fjøring. Fjøringas aggresivitet har tre forskjellige trinn, og de to hydraulikksylindrene kan vandre 110 millimeter, samt pendle 8 grader. Som en av nye mulighetene i den oppgraderte vendeteigsautomatikken, kan man legge inn låsing av framakselfjøringa.

Maksimalt svingutslag på framhjulene er 55 grader, og med tvillingmontering har framakselen en tillatt aksellast på 6 500 kilo. Uten tvilling er kapasiteten 7 500 kilo.

Kort avstand fra forakselen til fronthydraulikken gir god vektfordeling og kompakte ytre mål. Akselavstanden er for øvrig 2,995 meter, 11 centimeter lenger enn de største Puma-modellene.

En annen nyhet som dukker opp på Optum, er automatisk dekktrykksovervåking, integrert i terminalen i traktorhytta. Systemet kan ha inntil 16 dekk tilkoblet til en hver tid, inntil 12 meter unna. Sensorene man skrur på ventilene får sin strøm fra batteri, og fra terminalen i hytta kan man enkelt stille inn parameterne for når man ønsker advarsler, eksempelvis om lufttrykket går under 0,5 bar. Kjøper man traktoren med luftbremser og kompressor, får man sågar mulighet til å pumpe i luft ved behov.

To PTO-hastigheter i front

I bakstussen er løftekapasiteten 10 299 kilo gjennom hele løfteområdet, og tilsvarende kapasitet i front er 4 181 kilo. Løftearmene kan leveres i kategori 3 eller 4. Hydraulikkpumpa som leveres standard yter 165 l/min ved 215 bar, men har man større behov finnes en pumpe på 223 l/min. Begge har åpent senter og er lastkjennende (CCLS). Antall hydraulikkuttak bak er inntil fem doble, i tillegg kan traktoren utstyres med volumkobling (power beyond).

På Optum kan man fritt konfigurere hvilke hydraulikkuttak som kan betjenes fra de ulike betjeningsorganene i hytta.

Som standard leveres Optum med fire kraftuttakshastigheter bak, 540, 540E, 1 000 og 1 000E. I følge Case IH blir Optum den første traktoren på markedet som samtidig kan leveres med to kraftuttakshastigheter foran – 1 000 og 1 000E – en nyhet der man ved å benyttes sistnevnte kan spare inntil 2 liter drivstoff per time, ved kjøring med frontslåmaskin.

Fronthydraulikken på Optum kan leveres med to doble hydraulikkuttak, fri retur, strømuttak og Isobus-kontakt.

Mer avansert vendeteigsautomatikk

Hytta på Optum er nær identisk med den nye Puma-generasjonen. Som standard leveres Optum med Isobus klasse II, men som ekstrautstyr er Isobus klasse III tilgjengelig. Med sistnevnte kan redskap ta over kontrollen av traktoren, og eksempelvis styre dens framdrift. I tester med firkantpresse har Case IH oppnådd en produktivitetsøkning på 4 prosent, samt en tilsvarende drivstoffbesparelse.

– Man kan dermed sette mindre rutinerte sjåfører inn i traktoren og oppnå samme produktivitet, eller enda bedre, øke produktiviteten, framhever Ramnek.

Case IH Optum 270 CVX har en nominell motoreffekt på 271 hestekrefter, og en maks effekt på 288.

Case IH-representantene fremhevet også at de har brukt mye tid på å forbedre vendeteigsautomatikken (Headland Management Control), som nå finnes i to alternativer. En oppdatering av dagens versjon – HMC – eller en ny og forbedret versjon – HMC II – der man har inntil 20 ulike funksjoner som kan programmeres inn. Spekteret av triggere er også utvidet, nå kan man benytte distanse, tid, løftearmposisjon eller eksempelvis vendegiret, slik at plogen starter å vende automatisk når man setter traktoren i revers på vendeteigen.

Nytt design og nye seter

I følge den østerrikske traktorprodusenten, blir de den første i markedet til å tilby Grammer Dual Motion – setet med svingbar nakkestøtte – fabrikkmontert i en traktor. Ønsker man enda mer komfort kan man velge Maxximo Evolution-lærsetet, der man får varme og ventilasjon, samt Case IH-styling. Kjører man styling-linja fullt ut er det sågar mulig å kjøpe et 1 000 eller 2 000 kilos frontlodd med Case IH-design, med integrert verktøykasse.

Over: Grammer Dual Motion har en nakkestøtte som kan vris til siden.

Under: Grammer Maxximo Evolution med Case IH-design.

Hytta på Optum har frontrute i ett stykke, og totalt kan føreren se ut gjennom 5,87 kvadratmeter av glass. Volumet i hytta er for øvrig 2,8 m3.

I tillegg til de karakteristiske LED-lysene i front, kan Optum utrustes med intet mindre enn 20 LED-arbeidslys.

Den nye traktorserien leveres rigga klar for autostyring, med mulighet for trådløs datautveksling og svært høy nøyaktighet via RTK-signaler. I følge markedssjef for Norden og Baltikum, Kristian Refnov, vil Optum være klar for levering på nyåret.

Som vi har skrevet her på traktor.no tidligere, vil Optum få en blå tvilling, ved navn T7 HD. Størstemann T7.315 HD er CNHs kandidat til Årets traktor 2016.

Neste artikkel

To dekk i ei pakke fra Michelin