Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Velde Maskin under nytt tak

Flytter inn i nye lokaler på Knapphus over nyttår

F.v: Harld og Asbjørn Velde. (Foto: Norwegian Agro Machinery)
F.v: Harld og Asbjørn Velde. (Foto: Norwegian Agro Machinery)

Velde Maskin er et kjent navn på Haugalandet. I 16 år har brødrene Asbjørn og Harald drevet bedriften, som med tiden har vokst fra å være et tradisjonelt landbruks- og serviceverksted til å bli en av de større forhandlerne av traktorer og landbruksredskaper i regionen. Velde Maskin opererer i dag i 18 kommuner i området mellom Boknafjorden i sør, Hardangerfjorden i nord, Utsira i vest til Haukelifjell i øst.

Fra nyttår flytter Velde Maskin inn i nye lokaler med bedre plass og større lagerareal

– Vi kjenner på at vi er i ferd med å vokse ut av lokaler og areal vi har i dag. Derfor er vi glade for å fortelle at vi fra nyåret blir å finne på Knapphus, hvor vi kommer inn i et større bygg med større tomt, hvilket gjør det mulig å følge vår strategi om å vokse, forteller Asbjørn Velde.

Voksende omsetning

Velde Maskin valgte for tre år siden å gå videre med Claas som hovedleverendør. I tillegg valgte man, til tross for en framtidig omsetningsnedgang grunnet bortfallet av Valtra, å øke kapasiteten på ettermarked.

– Dette gjør vi som et mottrekk, og vi tror dette – å levere veldig god service til gamle og nye kunder - er noe av det beste vi kan gjøre for å fremme salget av CLAAS. Generelt sagt ser vi veldig lyst på livet, vi tror på organisasjonen som kommer og skor oss deretter, fortalte Asbjørn Velde til Traktor.no, med henvisning til organisasjonen som importøren Norwegian Agro Machinery var i ferd med å bygge opp.

Annonse

Målene skal på langt nær være innfridd, og i 2019 ligger omsetningsøkningen an til å bli 40 %.

– Vi ble invitert med på et utviklingsprogram som kalles "Dealer development " i regi av Claas i Tyskland og Norwegian Agro Machinery, hvor vi analyserte markedet, forsøkte oss på å se inn i fremtiden og la strategier tilrettelagt våre kunder og vår hovedleverandør Claas. Det er særlig traktorene fra Claas vi har lykkes godt med, og i 2019 har vi hittil skrevet 18 kontrakter. Ambisjonen er å nærme seg 25 prosents markedsandel, og dit er vi på god vei forteller den ambisiøse traktorselgeren.

Tro på servicebilen

Velde maskin holder på ideen om at den beste markedsføringa skjer gjennom en god kunderelasjon og oppfølging

– Slagordet vi fant på i omstillingsprosessen i 2016 er å «Få det i orden», og det ønsker vi å vise våre kunder hvordan vi gjør. Strategien vår er å ikke gi opp, men å ta ansvar. Alle mann er sitt ansvar bevisst, de innehar høy kompetanse og erfaring. «Ikke noe snakk, bare fiks det», formaner Asbjørn.

– Strategien er uavhengig av merke, og vi har siden start valgt å satse bredt og ha stor takhøyde når det kommer til våre kunder. Vi har valgt å gå i proffdivisjonen og kjører hardt fokus på service og ettermarked. Vi reparerer på nytt og gammelt, og gjennom Farm Parts har vi tilgang til deler til alle merker, reklamerer Asbjørn, som nylig bestilte to nye verkstedbiler.

– Vi bygger videre på uteservice-konseptet vårt ved å gå fra varebil til lett lastebil. Nå får vi 12 tonns mobile verksted, helt komplette «state of the art», og det ute hos kunden. Det er ikke noe nødløsning, det er slik vi vil gjøre det, avslutter Velde.

Neste artikkel

Satser på salg av RTK-signaler